Narkotikų tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) paliepimu Kultūros ministerija šalies teatrams išplatino raštą su tokiu nurodymu.

Jis neaplenkė ir Kauno teatrų. Jame primenama, kad Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytas draudimas rūkyti tabako gaminius ir elektronines cigaretes laisvalaikio praleidimo įstaigose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose. Rašte pabrėžiama, kad daugiau nei 10 metų galiojančio įstatymo išimtys šalies teatrams netaikomos.

Kaip dokumente teigia NTAKD atstovai, imtis veiksmų pastaruoju klausimu juos paskatino gautas pilietės skundas apie tai, kad konkretaus spektaklio metu viename iš šalies teatrų buvo rūkoma ir pučiami dūmai žiūrovams į veidus. Minėto įstatymo vingrybės Kauno teatralus, neretai naudojančius tabako gaminius spektaklių metu meniniais tikslais, privertė iš nuostabos gūžčioti pečiais.

„Jei, pavyzdžiui, režisierius turės pagrįstą koncepciją, kad šių įstatyme numatytų draudžiamų priemonių menui reikia, rasime būdus, kaip visa tai pateikti scenoje, kad žiūrovai nebūtų dirginami“, – „Kauno dienai“ sakė Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Pasak pašnekovo, neseniai rekonstruotame Kauno dramos teatre įrengtos visus europietiškus standartus atitinkančios vėdinimo sistemos. Todėl žiūrovus gali pasiekti tik sceniniai, sveikatai nekenksmingi dūmai, naudojami sumanytam scenoje vaizdui sukurti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)