Investuotojus šiek tiek apramino žinia, kad Kinija rengiasi stabilizuoti juanio kursą. „Bloomberg“ žiniomis, Kinijos pareigūnai patikino į Kiniją eksportuojančias užsienio kompanijas, kad nacionalinei valiutai nebus leista pernelyg atpigti. Rinkos dalyviai tikisi, kad pavyks išvengti aštrios konfrontacijos su D. Trumpo administracija, kaltinančia Kiniją manipuliacijomis valiutos kursu.

Vilties suteikė ir vyriausiojo Baltųjų rūmų ekonomisto L. Kudlow pateikta informacija, kad Kinijos delegacija rugsjėjį atvyks į JAV tęsti derybų dėl naujo prekybinio susitarimo. Aukso kaina vakar pakilo dar 0,73 proc. (iki 1474,42 JAV dolerio už Trojos unciją) ir pasiekė aukščiausią lygį per pastaruosius šešis metus. Obligacijų rinkoje toliau tęsiasi kainų ralis. Šįryt JAV 10-ies m. obligacijų pajamingumas nukrito dar 2 baziniais punktais – iki 1,68 procento. Per pastarąsias devynias prekybos sesijas šio laikotarpio vertybinių popierių pajamingumas nepadidėjo nė karto, o iš viso nusmuko 40 bazinių punktų.

Baltijos šalių biržose toliau dominuoja prekyba Šiaulių banko akcijomis – vakar jų perleista už 543,6 mln. eurų, kaina sumažėjo 0,40 proc. – iki lygiai 0,50 euro už akciją. 100 tūkst. eurų apyvartą dar viršijo „LHV Group“ (+0,42 proc.) ir „Tallink Grupp“ (+0,87 procento). Pastaroji rytoj skelbs antrojo ketvirčio rezultatus, kaip ir statybų bendrovės „Merko Ehitus“ bei „Nordecon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją