D. O’Sullivanui už bandymą mirtinai sužaloti šunį skirta 21 mėnesio įkalinimo bausmė. Jis – pirmasis asmuo, kuris nubaustas pagal naują taip vadinamą Finn – šuns, kuris buvo padurtas nusikaltėlio – įstatymą.

Anksčiau policijos šunis sužaloję nusikaltėliai turėdavo tik atlyginti žalą. Dabar policijos šunys yra laikomi viešosios tvarkos sergėtojais, o ne policijos nuosavybe, tai reiškia, kad jų užpuolikų laukia griežtesnės bausmės.

Kai pareigūnai buvo iškviesti į D. O’Sullivano sulaikymą netoli „Potteries“ prekybos centro, vyras rankose laikė peilį. Liudininkai teigė, kad jis „šokinėjo aukštyn žemyn, kumščiais daužė orą ir darė pritupimus“.

D. O’Sullivanas metė butelį į netoliese buvusius pareigūnus. Tarp jų buvo ir Audi šeimininkas Karlas Manderis. Policininkai įsakė nusikaltėliui padėti peilį ant žemės. Nepaklusęs nurodymams, vyras puolė tarnybinį šunį.

„Ant policijos šuns snukio, labai arti akies, buvo 1-2 durtinės žaizdos. Jį apžiūrėjęs veterinaras teigė, kad šuniui labai pasisekė, nes tarnybos metu jis vos neteko akies“, – sakė prokuroras Howardas Searle’as.

D. O’Sullivanas dar kartą bandė durti šuniui, bet prieš jį buvo panaudotas elektrošokas, vėliau uždėti ir antrankiai.

Teisme buvo pasakojama, kad net ir sulaikytas Danielis neapsiramino – spjaudė ant pareigūnų, juos keikė. Vėliau vyrui buvo uždėtas apsauginis prietaisas nuo spjaudymosi.

Lietuvoje 2016 m. plačiai nuskambėjo istorija, kai tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečo“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis Arvydas Komskis miške nušovė pasieniečių šunį Ramzį, kuris tuo metu su kinologu persekiojo kontrabandininkus. A. Komskiui teismas skyrė 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo ginklą.