Praėjusį savaitgalį Portugalijoje, Porto mieste, Europos čempionais tapusius Aurimą Urboną, Marijų Užupį, Igną Labutį ir Tomu Zdanavičių, jų trenerį Arūną Juknevičių ir komandos vadovą Vladą Juknevičių maloniai pradžiugino prieš pat vidurnaktį oro uoste laukę Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas, Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) prezidentas Česlovas Garbaliauskas ir LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

„VDU jau daugybę metų laiko aukštai iškeltą kartelę. Didžiuojuosi jų valia, charakteriu ir užsispyrimu. Jų atsidavimas krepšinio aikštelėje – tikrai pastebimas ir vertinamas. Sportininkai, kurie sugeba būti lyderiais yra puikūs pavyzdžiai mums visiems. Mane žavi studentų jaunatviškas užsispyrimas, per kraštus plūstanti energija bei nuoširdūs tikslų siekimai“, – teigė R. Cibauskas.

Jam antrino ir Č. Garbaliauskas su J. Kurševičiumi, kurie akcentavo, kad studentiškas sportas atlieka Lietuvos žinomumo misiją.

„Mūsų šalies sportiškieji studentai – tarsi Lietuvos ambasadoriai. Juk per Lietuvos studentų sporto pergales skamba mūsų šalies vardas. Dar kartą buvo įrodyta, kad Lietuva – puikių kovotojų valstybė. Mūsų sportininkų atsidavimas kelia itin malonias emocijas ir net širdies virpulį“, – pabrėžė jis.

Buvo pasidžiaugta, kad VDU ne tik iškovojo aukso medalius nugalėtojų taurę, A. Urbonas gavo MVP titulą, bet ir buvo pelnytas kelialapis į šių metų lapkričio mėnesį Kinijoje vyksiantį pasaulio studentų trijulių krepšinio čempionatą.

Jau rašėme, kad tokius vardinius kelialapius Europos čempionate iškovojo tik dvi komandos – lietuvaičiai ir finale su jais kovoję čempionato šeimininkai Porto technikos universiteto atstovai. VDU krepšininkai finale Portugalus įveikė po nuožmios kovos rezultatu 21:19.

Iš viso čempionate varžėsi 25 komandos, o VDU krepšininkai žygiavo vien pergalėmis – laimėjo penkias pergales grupės varžybose ir keturias pergales atkrintamosiose.

VDU komanda D grupėje tarp šešių komandų užėmė pirmąją vietą ir ketvirtfinalyje susitiko su C grupės trečios vietos komanda – Talino technikos universitetu (Estija). Lietuvaičiai pergalę iškovojo 2 taškų skirtumu – 18:16.

Pusfinalyje Zagrebo universiteto (Kroatija) komanda nukauta net 13 taškų skirtumu – 21:8.

„Per dieną teko žaisti po trejas rungtynes. Finalą žaidėme labai vėlai – bemaž vidurnaktį. Po varžybų nebuvo per daug jėgų ir švęsti bei džiaugtis. Pavakarieniavome ir kritome į lovas ilsėtis“, – sakė VDU komandos treneris Arūnas Juknevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)