„NEO Finance“ akcija į rinką įtrauktos pirmadienį, pranešė „Nasdaq“.

„Tai pirmoji tarpusavio skolinimosi ir mokėjimo inicijavimo paslaugų bendrovė, kurios akcijos įtraukiamos į viešą Baltijos vertybinių popierių rinką“, – pranešime sakė „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos prezidentas Saulius Malinauskas.

„NEO Finance“ valdybos pirmininkas Evaldas Remeikis tikisi, kad tokiu būdu įmonė pasieks daugiau investuotojų iš Baltijos ir Šiaurės šalių.

„Esame sukūrę itin saugią investavimo aplinką ir, jausdami investuotojų pasitikėjimą, dar drąsiau ir aktyviau sieksime stiprinti savo pozicijas Lietuvos vartojimo kreditų rinkoje, kaip ir tapti rinkos lyderiais teikiant mokėjimo inicijavimo paslaugas, plėsti šią paslaugą į užsienio šalis“, – pranešime sakė jis.

„NEO Finance“, sukūrusi ir administruojanti tarpusavio skolinimo platformą „Paskolų klubas“ ir teikiantis „Neopay“ mokėjimo inicijavimo paslaugą, per viešą akcijų platinimą (IPO) pritraukė daugiau nei 0,6 mln. eurų.

Viešojo akcijų pasiūlymo metu „NEO Finance“ vertybinių popierių iš viso įsigijo 291 fizinis ir juridinis asmuo, didžiąją platintų akcijų dalį – 66 proc. – įsigijo investuotojai iš Lietuvos, 10 proc. – Estijos, 8 proc. – Nyderlandų, o likusią dalį – investuotojai iš kitų rinkų.

„First North” yra elektroninė daugiašalė prekybos sistema, neturinti ES reguliuojamos rinkos statuso, skirta augančioms mažoms ir vidutinėms įmonėms, siekiančioms pritraukti kapitalo rinkoje lėšų plėtros planams įgyvendinti. „First North” bendrovėms taikomi mažesni reikalavimai nei reguliuojamoje rinkoje, todėl rizika investuojant gali būti didesnė.