Ir net realiame pasaulyje N. Cage‘as vargiai skiriasi nuo savo keistų personažų. Aktorius niekada nebijojo atvirai pasakoti apie savo keistus interesus, patirtis ir gyvenimo pasirinkimus. Ir už tai jis nusipelno pagarbos. Ryžtas nebandyti taikytis prie visuotinia priimtų normų – daug pastangų reikalaujantis darbas, be to dauguma žmonių bijo būti keisti viešumoje. Žinoma, N. Cage‘as nėra koks vampyras, tačiau jis tikrai unikalus vyrukas ir tuo didžiuojasi.

Jis nusipirko dinozauro kaukolę

Nors tai ir skamba kaip koks balandžio 1-osios pokštas, tačiau N. Cage‘as iš tiesų paklojo daugiau nei 270 tūkst. JAV dolerių už milžinišką priešistorinio tiranozauro kaukolę. Ir kam jam prireikė tos kaukolės? Kas ten žino. Galbūt jis tikėjosi papuošti savo galvūgalį miegamajame ar panašiai. Beje, jis buvo ne vienintelė garsenybė, kovojusi dėl šio eksponato. Vienas iš aršiausių jo konkurentų aukcione buvo... kolega aktorius Leonardo DiCaprio.

Deja, po šešerių metų aktorius sužinojo, kad ta kaukolė jam visai nepriklauso. Paaiškėjo, kad jos pardavėjas iš tiesų pavogė kaukolę iš Gobio dykumos Mongolijoje. Žinoma, už vagystę aktorius nebuvo atsakingas, tačiau jis draugiškai sutiko grąžinti kaukolę jos tikriesiems savininkams.
Jo katė paragavo jo haliucinogeninių grybų, todėl jis palaikė jai kompaniją

Ką daryti, jeigu tavo katė paragavo tavo haliucinogeninių grybų? Ogi palaikyti jai kompaniją. Būtent taip pasielgė N. Cage‘as, kai netyčia ant stalo paliko savo magiškų grybukų, ir jo pūkuotasis draugas jų paragavo.

2010 merais Davidui Lettermanui jis pasakojo, kad jo katinas Lewisas paragavo jo turėtų haliucinogeninių grybų. Aktorius pamanė, kad jo „moralinė pareiga“ yra nepalikti katino bėdoje ir palaikyti jam kompaniją.

„Pamenu, kaip kelias valandas gulėjau lovoje, o Lewisas gulėjo ant stalo priešais lovą, ir mes nejudėdami vienas į kitą žiūrėjome ištisas valandas“, – pasakojo aktorius.
Istorija nutyli, ar aktorius su katinu kada nors kartojo šį „seansą“.

Jis sukūrė specifinį vaidybos stilių

Jeigu esate matę nors vieną filmą, kuriame vaidina N. Cage‘as (sunku būtų rasti žmogų, kuris nematė), tuomet veikiausiai matėte, kaip jis atsiduoda kiekvienam savo vaidmeniui. Aktorius sako į savo veikėjus taip įsijaučia naudodamas savo paties sukurtą „naująjį šamaniškąjį“ vaidybos metodą, kuriuo atiduodama pagarba senovės šamanams.

Tiesa, vėliau aktorius prisipažino, kad iš tiesų kaip ir ne pats sugalvojo tokį būdą, o jį įkvėpė knyga „The Way of the Actor“. Joje rašoma, kad prieš tūkstančius metų „gydytojai arba genčių šamanai iš tiesų buvo aktoriai. Jie vaidindavo kaimo gyventojams ir taip papasakodavo, kokia yra problema, jie išvaidindavo ją ir taip ieškodavo atsakymų, arba panirdavo į transą ar persikeldavo į kitą dimensiją, o tai iš tiesų tėra vaizduotė, ir taip mėgino susitelkti į tai, kas kėlė nerimą tai žmonių grupei“.

Jį persekiojo mimas ir ledus valgantis nuogalius

Įvairūs persekiotojai garsenybėms tikrai nėra naujiena, tačiau ir šioje srityje N. Cage‘as gerokai išsiskyrė, pasakodamas keisčiausias istorijas. Vieno interviu metu aktorius pasakojo, kad, filmuojant juostą „Bėgti nuo mirties“, filmavimo aikštelėje vis pasirodydavo mimas. Jam vis kažkaip pavykdavo prasmukti pro apsaugą, ir aktoriui jis tikrai kėlė nerimą.

„Manau, kad jis tikrai pateko į persekiotojų kategoriją“, – sakė aktorius. Galiausiai mimu buvo rimtai užsiimta ir daugiau jis filmavimo aikštelėje nesirodė.

Tačiau tai tikrai ne pati keisčiausia N. Cage‘ui nutikusi istorija. 2011 metais į jo namus buvo įsibrovęs vyrukas. Aktorius pasakojo antrą valandą nakties prabudęs ir pamatęs, kaip jo lovos kojūgalyje stovi nuogas vyras, vilkintis tik jo odinę striukę ir valgantis šokoladinius ledus ant pagaliuko.

Ir, žinoma, N. Cage‘as pasielgė kaip tikrų tikriausias N. Cage‘as: jis išliko ramus, įkalbėjo vyruką išeiti ir net nepateikė jokių kaltinimų.

Jam priklausė keletas keistų namų

Ar kada norėjote gyventi pilyje? Veikiausiai ir N. Cage‘as norėjo, todėl nusipirko tikrą pilį Bavarijoje. Veikiausiai tai padaryti paskatino ir tai, jog jo mama yra kilusi iš šio regiono. Ir vos tik jis pamatė „Schloss Neidstein“ pilį, jis tiesiog ją įsimylėjo.

„Man patiko architektūra ir milžiniškas miškas. Galėjau nusipirkti didelį seną Viktorijos laikų namą šiaurinėje Meino valstijos dalyje. Bet, ech...“, –sakė aktorius.

Ir įspūdingų aktoriaus pirkinių sąrašas čia nesibaigia. N. Cage‘as buvo nusipirkęs privačią 45 akrų ploto salą Bahamose. Tačiau ją 2008 metais pardavė.

Be to, aktoriui kažkada priklausė ir Naujajame Orleane esantis XIX amžiaus namas, kuriame gyveno serijinė žudikė Delphine LaLaurie.

Nusifilmavo siurrealioje reklamoje Japonijoje

„Sankyo Pachinko“ Japonijoje yra populiarus lošimų automato žaidimas. Tačiau Jungtinės Valstijose jis visuomet bus siejamas su serija keistų reklamų, kuriose nusifilmavo N. Cage‘as. Vienoje jų kaubojumi apsirėdęs aktorius šoka su ateiviais. O kitoje jis yra beprotiškai susižavėjęs trynukais.

Amerikiečiai šių reklamų niekada neturėjo pamatyti, tačiau tuomet atsirado „YouTube“, ir šios reklamos susilaukė didžiulio dėmesio.

Labai specifinė dieta

Kai kurie žmonės tampa vegetarais dėl moralinių priežasčių. Kiti net tampa veganais. Daug žmonių valgo mėsą, tačiau renkasi, pavyzdžiui, tik ekologiškai augintų gyvulių mėsą ar mėsą, atitinkančią religinius reikalavimus.

Tačiau N. Cage‘as laikosi itin specifinės mėsos dietos. Jis mėsą renkasi pagal gyvūnų... poravimosi ritualus. Tad paukštiena ar žuvis ant jo stalo gali būti. O kiauliena? Tikrai ne.

Tiesa, aktorius pabrėžia, kad tai nėra susiję su kažkokiu asmeniniu priešiškumu pačiam gyvūnui. Jis ne kartą yra sakęs, kad labai myli gyvūnus ir kad jį žavi „žuvys, paukščiai, banginiai, vabzdžiai ir reptilijos“. Tad jo pasirinkimas, ar valgyti konkretaus gyvūno mėsą, priklauso tik nuo jo poravimosi.

Jis bus palaidotas piramidėje

Kiekvienas žmogus tikrai turi teisę nuspręsti, kas su jo palaikais bus daroma po mirties. Tačiau N. Cage‘o tikrai nedomina jo pelenų išbarstymas. Aktorius planuoja būti palaidotas kaip senovės Egipto faraonai – piramidėje. Tikrai taip. Piramidėje, kuri stovės Amerikos žemėje.

Kol dar nespėjote pagalvoti, kad tai, matyt, koks nevykęs pokštas, turėtumėte žinoti, kad tokia piramidė jau yra pastatyta. Ji stovi garsiosiose Naujojo Orleano kapinėse. Piramidė buvo išskaptuota iš didelio akmens ir ant jos yra išgraviruota frazė „Omnia Ab Uno“ („Visi iš vieno“).

Ir nors N. Cage‘as dar ne greitai atguls čia amžinojo poilsio, kapavietė jau traukia turistus. Kai kas spėlioja, kad aktorius galbūt priklauso iliuminatams. Tačiau kiti mano, kad jis tiesiog yra be galo sužavėtas Egipto architektūra.

N. Cage‘as ir Charlie Sheenas mėgsta pokštauti lėktuvuose

Geriausi pokštai visuomet yra šiek tiek rizikingi. Tačiau tuomet, kai N. Cage‘s sumanė „išdurti“ sausakimšą žmonių lėktuvą, veikiausiai persistengė. Pasakodamas apie šį atvejį Davidui Lettermanui, aktorius aiškino, kad skrydžiui įpusėjus jam kažkaip pavyko prieiti prie garsiakalbio ir, apsimetus pilotu, keleiviams pranešti, kad „prastai jaučiasi“. Žinoma, skrisdamas lėktuvu to tikrai nenori išgirsti. Tad nenuostabu, kad tikrajam pilotui toks juokelis nelabai patiko.

Lėktuvui nusileidus, prie durų aktoriaus jau laukė šeši ginkluoti policijos pareigūnai. Kokia buvo didesnė problema? N. Cage‘ui nežinant, lėktuvu skrido ir jo kolega Charlie Sheenas, kuris prie kulkšnies buvo prisivyniojęs maišelį kokaino. Tad N. Cage‘o pokštas jam taip pat nelabai patiko.
Visgi galiausiai N. Cage‘ui pavyko su pareigūnai gražiai pasikalbėti, ir niekam nekilo jokių teisinių problemų.

Jam patinka įkvėpimo dėl vardų semtis iš superherojų

Ar kada nors pagalvotoje, kaip N. Cage‘ui pavyko susigalvoti tokį „kietą“ vardą? Pasirodo, kad „Cage‘as“ iš tiesų yra vienas komiksų superherojus, su kuriuo aktorius užaugo. Tikrasis šio aktoriaus vardas yra Nicolas Coppola ir jis yra garsiojo kino režisieriaus Franciso Fordo Coppolos sūnėnas.

Pasukdamas aktoriaus keliu, jis nenorėjo būti siejamas su garsiuoju dėde, todėl „pasiskolino“ „Marvel Comics“ superherojaus Luke‘o Cage‘o vardą. Beje, pats komiksų veikėjas taip pat pasikeitė vardą po to, kai jam kilo problemų su įstatymu.

Beje, superherojų įtaka vardų pasirinkimui N. Cage‘o gyvenime tuo nesibaigė. Kai jo trečioji žmona Alice Kim pagimė jam sūnų, aktorius vėl pasisėmė įkvėpimo iš mėgstamiausių komiksų ir sūnų supermeno garbei pavadino Kal-Elu Cage‘u (Kal-Elas yra tikrasis supermeno vardas). Belieka palaukti ir sužinoti, ar sūnus turės kokių stebuklingų galių...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)