Lietuviai laimėjo 80:60, o D. Sabonis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose: pelnė 11 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

„Geras jausmas grįžti į rinktinę, žaisti su šiais vyrais. Kovojome, gerai dirbome gynyboje, bet dar turime tarpusavyje susikalbėti, juk tik antros rungtynės. Yra smulkmenų, kurias turime tobulinti“, – sakė 23-ejų krepšininkas.

Tobulinti reikia ne vien smulkmenas: kol kas akivaizdžiai matyti, jog Dainiaus Adomaičio trenerių štabo ruošiami komandinio žaidimo klijai dar tik maišomi, ką kalbėti apie stingimą.

Ir pačiam D. Saboniui kukli be stipriausių žaidėjų į Lietuvą atvykusios Suomijos rinktinės priekinė linija įstengė apsunkinti gyvenimą: ne vienas jam adresuotas perdavimas skriejo į tribūnas, ten pat kamuolį dusyk pasiuntė ir pats NBA žaidėjas.

Vis dėlto jis demonstravo ryškų individualaus meistriškumo pranašumą, kuomet pats „apvogė“ varžovus ir sugrūdo kamuolį į krepšį, pirmas nukūrė į greitą ataką arba apeidavo oponentus žaisdamas tiek nugara, tiek veidu į krepšį.

„Su Domantu kartu esame žaidę ir Malagos „Unicaja“ klube, ir rinktinėje. Bet manau, kad ne tik mudu vienas kitą jaučiame – Domantas jaučia visą komandą, jos ritmą.

Jis turi daug įgimtų privalumų, kurių vien darbu neįgysi: aikštės matymas, krepšinio suvokimas. Matėte, pirmoje pusėje jam nesisekė įmesti į krepšį, bet juk prieš jį dvigubino ar net trigubino gynybą. Tuomet jis rasdavo kitus žaidėjus, numesdavo kamuolį laisviems. Tokį žaidėją nori turėti kiekviena komanda“, – jaunesnį komandos draugą gyrė puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Santūriau vieno iš dviejų NBA atstovų rinktinėje pasirodymą įvertino jos treneris D. Adomaitis.

„Norėjome, kad šiandien Domantas žaistų vidurio puolėju, reikėjo patikrinti keletą mūsų žaidimo elementų jam atliekant tokį vaidmenį. Faktas, kad su juo buvo tik viena treniruotė, todėl buvo daug vėlavimo, broko perduodant kamuolį, statant užtvaras. Bet buvo ir gerų momentų, o taisymui turėsime dar daug treniruočių“, – komentavo specialistas.

Dvikovai su suomiais kartu su J. Valančiūnu nebuvo registruoti gynėjas Adas Juškevičius, puolėjas Gytis Masiulis bei vidurio puolėjas Martynas Echodas. Po mačo paskelbta, kad trys pastarieji palieka rinktinę, kurioje darbą tęs 15 kandidatų.


Į pasaulio čempionatą nepatekusių suomių artimiausios oficialios rungtynės laukia tik kitų metų vasarį Europos pirmenybių atrankoje. Klaipėdoje jie stygavo savo žaidimą be ryškiausių šalies krepšinio žvaigždžių: Lauri Markkaneno, Petteri Koponeno, Sasu Salino, Eriko Murphy, taip pat Panevėžio „Lietkabelyje“ praėjusiame sezone žaidusio Jamaro Wilsono.

Dar kartą komandos tarpusavyje susitiks rugpjūčio 16 d. Espe (Suomija).

Primename, kad pirmame šios vasaros kontroliniame susitikime Ispanijoje penktadienį lietuviai nusileido vietos rinktinei rezultatu 70:78.

Kitas mačas laukia ateinantį šeštadienį Belgrade su Serbijos nacionaline komanda.

Planetos čempionatas startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)