Legendinio Šarūno Marčiulionio tribūnose palaikomi jo tautiečiai jau pirmame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą ir neleido suabejoti savo pranašumu – jie laimėjo visus keturis kėlinukus.

Puolime strigę britai šiame susitikime pataikė mažiau nei kas trečią savo metimą iš žaidimo – 23 iš 74 (31 proc.).

Tuo metu lietuviai pagaliau buvo pakankamai taiklūs iš visų distancijų: sumetė 49 proc. dvitaškių, 45 proc. tritaškių ir 79 proc. baudų.

Lietuva: Ąžuolas Tubelis 18 (12 atk. kam.), Nojus Pankratjevas 16, Laurynas Vaištaras 14 (8 atk. kam.), Gytis Mačionis 10, Augustas Marčiulionis ir Ernestas Naruševičius po 8, Lukas Kreišmontas 7 taškai.

Turnyro finale susikaus Ispanijos ir Turkijos komandos.

Lietuviai šeštadienį 91:95 po pratęsimo antrą kartą nusileido rusams, o britai net 52:81 neprilygo Prancūzijai.

Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai ketvirtfinalyje apmaudžiai 66:70 po pratęsimo pralaimėjo šeimininkei Graikijai ir liko už pusfinalio borto, o britai 57:71 neatsilaikė prieš Slovėnijos bendraamžius.

Primename, kad iki šiol nė viena šalies jaunimo rinktinė šią vasarą dar nesugebėjo iškovoti medalių. 20-mečiai Europos čempionate liko penkti, 19-mečiai planetos pirmenybėse – ketvirti, 15-mečiai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje tenkinosi penkta pozicija.

Paskutinieji laimę dar bandys 16-mečiai – Rolando Rakučio auklėtiniai dalyvaus Europos čempionate rugpjūčio 9-17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)