Penktuoju takeliu plaukęs lietuvis 200 m laisvuoju stiliumi finale po paskutinio posūkio pasileido į spurtą, pavijo ir aplenkė tris ketvirtadalius distancijos pirmavusį vengrą Dominiką Kozmą (1:45,77 min.) bei laimėjo auksą.

Maža to, Danas pagerino ir pasaulio taurės rekordą (1:45,74 min.). Po finišo jis sakė, kad jaučiasi pavargęs, bet po to, kai buvo diskvalifikuotas pasaulio čempionate, dabar turi reabilituotis ir laimėti viską.

Bronza atiteko amerikiečiui Blake'ui Pieroni (1:46,62).

D. Rapšys vyrų 200 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje finišavo antras (1:48,31 min.) ir užtikrintai pateko į finalą. Mūsiškis į priekį praleido tik trimis šimtosiomis sekundės už jį greičiau plaukusį šeimininką Katsuhiro Matsumoto (1:48,28).

Primename, kad šeštadienį D. Rapšys 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale užėmė aštuntą vietą, o penktadienį pasiekė pasaulio taurės rekordą ir tapo 400 m laisvuoju stiliumi rungties čempionu.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyks trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuosiuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims septynių šalių miestai.

Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizų fondą. Visi etapai vyks 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)