L. Sobol sėdėjo taksi automobilyje, kuris turėjo nuvežti ją į demonstracijos vietą, bet policijos pareigūnai ją sučiupo ir nusitempė į juodą mikroautobusą, kuris greitai nuvažiavo.

Protestuotojai Rusijos sostinėje renkasi po to, kai valdžia uždraudė opozicijos kandidatams, įskaitant L. Sobol, dalyvauti vietos valdžios rinkimuose Maskvoje.

Teisininkė ir vaizdo tinklaraštininkė buvo paskelbusi bado streiką ir ragino žmones rinktis į nesankcionuotą protestą šeštadienį.

Liepos mėnesį ji ant sofos buvo ištempta iš rinkimų komisijos biuro.

Taip pat liepą teisėsaugininkai suėmė daugiau nei tūkstantį demonstracijos dalyvių.

Rinkimų prievaizdai uždraudė opozicijos kandidatams dalyvauti rugsėjo 8 d. įvyksiančiuose Maskvos savivaldos rinkimuose. Protestuotojai teigia, kad taip pasielgta dėl politinių priežasčių.

Šeštadienį protestuotojus tikimasi išvysti Maskvos gatvėse, nepaisant neseniai įvykusių suėmimų ir draudimo rengti naujas demonstracijas.

Policijos pareigūnai ir Rusijos nacionalinė gvardija taip pat sulaikė aktyviausius nesankcionuotos protesto akcijos dalyvius, skelbia naujienų agentūra TASS.

TASS korespondentai pranešė, kad A. Puškino aikštėje sulaikyta daugiau nei 10 žmonių, o policija žmones įspėja apie tai, kad protestas neteisėtas, ir ragina juos nenusižengti įstatymams. Be to, kažkas aikštėje pripurškė dujų.

Tokie patys perspėjimai skambėjo ir Trubnaja aikštėje – ją apsupę teisėsaugininkai taip pat sulaikė ne mažiau nei 10 žmonių.