Ketvirto kėlinio viduryje lietuviai pirmavo dviženke persvara – 70:60, tačiau netrukus liko be savo lyderio Ąžuolo Tubelio, kuris užsidirbo antrą nesportinę pražangą, automatiškai reiškusią diskvalifikacinę. Rusai tuo pasinaudojo ir iš pradžių išplėšė pratęsimą, o tada ir pergalę.

Nors Lietuvos krepšininkai šį kartą pagirtinai atakavo iš trijų taškų zonos (44 proc., 8/18), tai prie baudų metimų linijos atrodė tiesiog klaikiai – realizavo viso labo 42 proc. bandymų (15/36).

Solidų pasirodymą surengė Augustas Marčiulionis, finišavęs su 21 tašku (8/15 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/5 baudos). 18 taškų, 16 sugriebtų kamuolių ir 5 blokai – Ą. Tubelio sąskaitoje (8/21 metimai iš žaidimo, 0/3 baudos).

Pačiame pirmame ture mūsiškiai pralaimėjo Rusijos atstovams 60:74.

Paskutinę pirmenybių dieną, sekmadienį, Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai susitiks su Didžiosios Britanijos komanda.

Ketvirtfinalyje lietuviai labai apmaudžiai 66:70 po pratęsimo nusileido šeimininkei Graikijai ir liko už pusfinalio borto, o rusai 77:84 neatsilaikė prieš kol kas be pralaimėjimų žengiančią Ispaniją.

Primename, kad iki šiol nė viena šalies jaunimo rinktinė šią vasarą dar nesugebėjo iškovoti medalių. 20-mečiai Europos čempionate liko penkti, 19-mečiai planetos pirmenybėse – ketvirti, 15-mečiai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje tenkinosi penkta pozicija.

Paskutinieji laimę dar bandys 16-mečiai – Rolando Rakučio auklėtiniai dalyvaus Europos čempionate rugpjūčio 9-17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)