Juos leista suimti iki teismo rugsėjo pabaigoje.

Praėjusį šeštadienį tūkstančiai žmonių išėjo į Maskvos gatves protestuoti prieš vietos valdžios sprendimą neleisti žinomiems opozicijos kandidatams užsiregistruoti rugsėjį vyksiantiems sostinės parlamento rinkimams.

Per tą nesankcionuotą mitingą buvo sulaikyti beveik 1 400 žmonių.

Pareigūnai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl „masinių riaušių“, už ką gali būti skirta iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė, taip dėl smurto prieš policiją. Bylos buvo iškeltos tiek akcijos organizatoriams, tiek dalyviams.

Penktadienį Maskvos teismas nurodė sulaikyti Aleksejų Miniailą – žinomą aktyvistą ir rinkimuose dalyvauti siekiančios nepriklausomos politikės Liubov Sobol padėjėją.

Ivanas Podkopajevas, Kirilas Žukovas ir Samaridinas Radžabovas taip pat buvo sulaikyti iki teismo, turinčio prasidėti rugsėjo 27 dieną.

Rusijos opozicija, nepaisydama pareigūnų perspėjimų, šeštadienį planuoja surengti dar vieną nesankcionuotą mitingą.

Opozicionieriai neigia, kad per ankstesnę akciją kilo riaušės. Jų teigimu, tas protestas buvo taikus, ir policija esą ėmėsi smurtinių veiksmų prieš aktyvistus, o ne atvirkščiai.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai tuomet iš mitingo vietos pranešė, kad policininkai mušė lazdomis demonstrantus ir kai kuriuos iš jų sužeidė.

Prieš savaitgalį numatytą protesto akciją buvo sulaikyti beveik visi žinomi opozicijos lyderiai ir daugelis neįregistruotų nepriklausomų kandidatų. Jie buvo pasiųsti už grotų iki 30 parų.