Anot britų prokurorų, Ignacy Brzezinskis vadovavo gaujai, kuri įviliodavo šimtus benamių ir narkomanų iš Lenkijos į „didžiausią šiuolaikinės vergovės“ operaciją, kada nors atskleistą JK.

Pareigūnai iš Lenkijos policijos kovos su organizuotu nusikalstamumu padalinio CBS sulaikė 53 metų vyrą centriniame Vloclaveko mieste, pagal liepos 17 dieną Londono išduotą arešto orderį.

„Jis buvo areštuotas liepą, prieš kelias dienas. Jis buvo suimtas gatvėje, netoli vieno daugiabučio“, – naujienų agentūrai AFP sakė CBS atstovė Iwona Jurkiewicz.

„Vyras pabėgo iš Britanijos nagrinėjant jo bylą“, – pažymėjo ji, pridurdama, kad apygardos teismas spręs, ar išduoti jį JK, kur jis turi atlikti 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Britų teismas praėjusį mėnesį nuteisė I. Brzezinskį ir dar septynis lenkus už tokius nusikaltimus kaip prekyba žmonėmis, pinigų plovimas ir sąmokslas įtraukti kitus asmenis į priverstinį darbą.

Tačiau I. Brzezinskis „nuosprendžio skelbimo išvakarėse pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir paspruko atgal į žemyną“, nurodoma britų policijos išplatintame pareiškime.

Remiantis teismui duotais parodymais ir policijos surinkta medžiaga, nukentėjusiesiems kas savaitę buvo mokami vos 10 svarų (11,15 eurų) atlyginimai už sunkų fizinį darbą, tokį kaip siuntinių rūšiavimas ir svogūnų rovimas. Vergovės tinklas veikė Anglijos centriniame Birmingamo mieste.

Nukentėjusieji buvo apgyvendinti skurdžiomis sąlygomis ir buvo nuolat stebimi, kad nepabėgtų.

Teismo nuosprendyje I. Brzezinskis apibūdinamas kaip „funkcionuojantis alkoholikas“, kuris „mėgavosi savo sąmokslo vaisiais, vairuodamas „Bentley“ ir turėdamas didžiulį galingų automobilių parką“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją