Praeitą savaitę paraiškas dėl noro rengti dainų konkursą pateikė penki miestai. Atlikęs vertinimą, atrankos komitetas, kuriam priklauso tiek technikos ekspertai, tiek Europos transliuotojų sąjungos atstovai, pasirinko daugiau Arnhemo, Hertogenboso ir Utrechto miestų kandidatūrų nesvarstyti.

Dabar teks pasirinkti iš dviejų – į atrankos finalą pateko Mastrichtas ir Roterdamas. Anot ekspertų, abu šie Nyderlandų miestai turi reikiamų galimybių organizuoti tie paties konkurso transliaciją, tiek susijusius renginius.

Be to, miestuose pakanka viešbučių svečiams, o savivaldybės pasiūlė nemenkai prisidėti prie renginio finansiškai.

„Visi miestai kaip reikiant pasistengė, teikdami paraiškas. Jos paliko tikrai labai gerą įspūdį, norime visiems padėkoti už pastangas, pozityvumą ir atsidavimą. Esame tikri, kad tiek Mastrichtas, tiek Roterdamas gali pasiūlyti viską, ko reikia konkursą organizuojančiam miestui. Viliamės, kad ir kiti miestai nepraras entuziazmo „Eurovizijos“ klausimu. Artimiausiu metu pradėsite svarstyti, kaip ir juos įtraukti į kitų metų konkursą“, – sako 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdančioji prodiuserė Sietse Bakker.

Per ateinančias kelias savaites organizatoriai apsilankys abiejuose miestuose ir įvertins siūlomas lokacijas. Galutinį sprendimą organizatoriai priims ir paskelbs rugpjūčio viduryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)