Nelaimė įvyko prie vaizdingos vietos, pramintos „Žvaigždžių karų“ kanjonu – siauro tarpeklio, per kurį, demonstruodami savo įgūdžius, dažnai praskrenda karinių orlaivių pilotai, stebint aviacijos entuziastams.

Lėktuvui sudužus į orą pakilo juodų dūmų debesis, sakė įvykio liudininkas Aaronas Cassellis, dirbęs savo šeimos valdomoje poilsiavietėje „Panamint Springs Resort“ maždaug už 16 km nuo incidento vietos. Jis pirmasis informavo apie katastrofą parko pareigūnus.

„Ką tik pamačiau kylantį grybo pavidalo juodą debesį, - A. Cassellis sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“. – Paprastai dykumoje grybo pavidalo debesų nepamatysi.“

Šiuo metu ieškoma piloto, valdžiusio vienvietį naikintuvą bombonešį „F/A-18 Super Hornet“, vykdžiusį įprastą mokomąjį skrydį, sakė Lemūro karinio laivyno aviacijos stoties atstovė leitenantė komandorė Lydia Bock.

„Šiuo metu piloto būklė nežinoma“, – L. Bock sakė praėjus apie keturioms valandoms po lėktuvo sudužimo.

Piloto ieškoti buvo pasiųstas kariuomenės sraigtasparnis.

Į nelaimės vietą netoli Tėvo Crowley regyklos buvo pasiųsta greitosios pagalbos automobilių, sakė parko atstovas Patrickas Tayloras. Remdamasis preliminaria informacija, jis pridūrė, kad septyni parko lankytojai buvo lengvai sužeisti.

Televizija KABC-TV citavo nukentėjusius turistus, sakiusius, kad jiems buvo suteikta medicinos pagalba dėl nedidelių nudegimų ir žaizdų, padarytų nuolaužų, pažirusių lėktuvui sudužus ir sprogus.

Sužeisti turistai televizijai sakė fotografavę įspūdingus vaizdus maždaug už 257 km į šiaurę nuo Los Andželo esančioje vietovėje. Tuo metu staiga atskridęs karinis lėktuvas rėžėsi į kanjono sieną.

JAV ir užsieniečiai karo lakūnai neretai treniruojasi praskristi tarpekliu, oficialiai vadinamu Vaivorykštės kanjonu. Tokie skrydžiai ten vykdomi dar nuo Antrojo pasaulinio karo.

Sudužęs lėktuvas priklausė Lemūro bazėje dislokuotai naikintuvų bombonešių eskadrilei VFA-151. Šis dalinys priklauso JAV lėktuvnešio „USS John C. Stennis“ aviacijos grupei.