Vyriškis CNN aiškino manęs, kad šioje dėžėje jo motina laikė vestuvinio torto papuošimus ar kokį nors kitą su jai brangiais prisiminimais susijusį daiktą, kurį norėjo pasilikti.

Dabar, kai žino, kas iš tiesų buvo toje dėžėje, vyras teigia bandantis suvokti, kaip ji visus tuos metus galėjo laikyti tokį dalyką.

37-erių A. Smithas ankstyvą sekmadienio rytą iškvietė policiją ir pranešė dėžėje radęs negyvą kūdikio kūnelį.

Sent Luiso policija sako tirianti radinį kaip „įtartiną mirtį“ ir laukianti skrodimo bei prašanti visuomenės patarimų. Sent Luiso teismo medicinos ekspertizės tarnyba sako, kad šiuo metu vyksta tyrimas, ir detalių neatskleis.

Kaip CNN pasakojo A. Smithas, baltoji kartoninė dėžė buvo suvyniota į šiukšlių maišus. Ji buvo „batų dėžės dydžio“ ir, kiek tik jis pamena, visuomet gulėjo motinos šaldiklyje, teigia vyriškis.

„Pamenu, kad vaikystėje buvau smalsus. Menu, jog mėgindavau pasičiupti taburetę ir kuistis po plastikinius maišus. Tačiau daugiau nieko kito nebuvau palietęs“, – CNN pasakojo A. Smithas.

Jis aiškino su mama Sent Luise pakeitęs keturis namus, įskaitant butą Magnolijų alėjoje, kur jo motina nugyveno paskutinius 25 savo gyvenimo metus.

A. Smithas pasakoja, kad sausį, kai jo mamai buvo diagnozuotas plaučių vėžys, jis persikėlė gyventi drauge, kad galėtų ja rūpintis. Mama mirė liepos 21-ąją.

O tuomet ankstų sekmadienio rytą A. Smithas nuėjo iš šaldiklio pasiimti vandens butelio ir, kaip pasakoja, nutarė atidaryti dėžę.

„Aš tebemaniau, kad dėžėje yra vestuvinio torto papuošimai. Man tiesiog taip atrodė“, – sako A. Smithas.

Jis pasiėmė virtuvinį peilį ir prapjovė plastikinius maišus. Vyriškis išvydo rausvą vilnonę kūdikio antklodėlę ir kyštelėjo ranką vidun.

A. Smithas pasakoja užčiuopęs pėdą ir mažus pirštelius. Antklodėlė kiek prasiskleidė, ir vyras, kaip pasakoja, pamatė kūdikio pėdą.

Jis nustūmė vilnonį apklotą ir išvydo kūdikio plaukus.

„Kūdikis atrodė švarus. Ant kūnelio nebuvo kraujo pėdsakų. Jis atrodė kaip naujagimis. Iš to, ką mačiau, oda ir visa kita atrodė nepažeista“ – prisiminė A. Smithas.

A. Smithas teigia nedelsdamas iškvietęs policiją. Pareigūnai atvyko per kelias minutes.

Dabar A. Smithui kyla daugybė klausimų ir teorijų apie tai, kas galėjo būti šis kūdikis. Seni prisiminimai įgyja naują reikšmę. Pavyzdžiui, jis prisimena, kad mama atrodė nusiminusi, kai jam buvo septyneri ar aštuoneri.

„Tuomet ji man pasakė: „Mano pirmagimei Jennifer šiandien būtų suėję 21-eri“, – pasakoja A. Smithas.

Jis mano, kad šaldiklyje rastas kūdikis gali būti Jennifer. Jeigu taip ir yra, vadinasi, kūdikis mirė maždaug prieš 50 metų.

„Kas apskritai gali laikyti savo vaiką dėžėje šitiek laiko ir niekuomet apie tai nepasakoti. Mano galvoje tiek minčių. Tai beprotybė“, – sakė A. Smithas.