Šiuo metu M. Stonkaus profilis „Facebook“ tinkle pavadintas Phan Hiếu Trung vardu. Negana to, lietuvių aktoriaus duomenis pasisavinęs asmuo nepatingėjo ne tik pakeisti slaptažodį ar profilio nuotrauką, bet ir redaguoti gyvenamąją vietą į Vietnamą, pasidalinti nuotraukomis ar keliais naujais įrašais ne lietuvių kalba.

„Sveiki, bičiuliai ir draugai, kurie turi feisbuką, mane ką tik nuhakino 14-os metų vietnamietis, jis pavogė mano profilį ir dabar nežinau, ką daryti. Jeigu galite, nueikite į mano paskyrą, dabar ten matysite kažkokį vaiką, ir praneškite feisbuko administracijai apie tai. Pagelbėkite man, būsiu labai dėkingas“, – iš kito savo socialinio tinklo skelbė M. Stonkus.

Įsilaužta į Manto Stonkaus feisbuko profilį

Apie keblią situaciją pasisakė ir aktoriaus bičiulis bei kolega Mantas Katleris. Jis socialiniuose tinkluose pasidalino trumpu pagalbos prašymu savo draugo vardu.

„Kreipiuosi dėl Stonkaus, kurio paskyrą pasisavino vietnamietis. Žmogus dabar nervinasi. Kad ir kaip mums visiems aplink būtų juokinga, labai prašome padėti. Tereikia nueiti į Manto Stonkaus profilio ir jį reportinti kaip hacked, nes Stonkus jau galvoja važiuoti į Vietnamą ir susirasti tą vaiką“, – „Instagram“ tinkle juokavo komikas.

DELFI susisiekus su programišių auka tapusiu aktoriumi, šis neslėpė, kad situacija jam nėra maloni.

„Netikėtai el. pašte pradėjau gauti pranešimus apie pakeistą savo slaptažodį feisbuke. Iškart supratau, kad kažkas ne taip. Bandžiau prisijungti, bet pamačiau, kad mano vardas jau pakeistas į vietnamietišką“, – situaciją aiškino pašnekovas.

„Iškart supratau, kad tai nėra pokštas, jog tai rimta. Paprašiau bičiulių apie tai paskelbti savo sekėjams, kad jie feisbuko administracijai praneštų apie įsilaužimą. Tai nėra maloni situacija“, – patikino M. Stonkus.

Šiuo metu aktorius kartu su savo kolega M. Katleriu aktyviai ruošiasi rytojaus humoro šou #MantaiKieme Palangoje, todėl tokie akibrokštai jam ne tik užima kruopščiai suplanuotą laiką, bet ir apsunkina bendravimą.

„Kreipiausi į teisininkus, kurie moka tvarkytis tokiose situacijose. Visi žmonės labai geranoriški, daug kas prisidėjo prie to, kad būtų pranešta apie mano profilio pasisavinimą. Tikiu, kad jau netrukus feisbukas į visa tai sureaguos. Ačiū visiems už pagalbą. Tikiu, kad ne aš pirmas atsidūriau tokioje padėtyje, bet man visa tai nutinka pirmąkart“, – DELFI kalbėjo M. Stonkus.

Pranešti feisbuko administracijai apie įsilaužimą į M. Stonkaus profilį galite paspaudę mygtuką su užrašu „Gauti pagalbos arba pranešti apie profilį“. Tuomet reikėtų spausti „Noriu padėti“, „Įsilaužta“ ir galiausiai – „Siųsti“.

M. Stonkus minimą profilį susikūrė 2009 m. kovo mėnesį. Šiuo metu jį stebi net 118 942 sekėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)