Laisvės alėjoje ties Įgulos bažnyčia ant grindinio susiformavo didžiulės purvo balos. Tokios pačios balos ir purvini lietaus upeliai buvo ir Gedimino gatvėje bei sankryžoje su Donelaičio gatve. Ore tvyrojo nemalonus kanalizacijos kvapas.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis DELFI patikino, kad to priežastys aiškios. Kaip ir anksčiau, po stipresnio lietaus visas vanduo nuo Žaliakalnio subėgdavo į Laisvės alėją.

Šiuo metu vykdoma Žemaitės gatvės kalno rekonstrukcija, kurios metu bus įrengta atskira nuo Laisvės alėjos nuotekų sistema.

Rekonstrukcijos metu vienas iš svarbiausių pokyčių yra būtent buities ir lietaus kanalizacijos sistemų atskyrimas. Didelių liūčių metu tai padės išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją. Šiuo metu kanalizacija yra mišri. Žadama, kad ateityje lietaus vanduo Laisvės alėjos nebeskandins.

„Pirmadienio liūtis iš tikrųjų dalį žemių nuplovė į Laisvės alėjos dalį prie Soboro, nors rangovai ir ėmėsi saugumo priemonių (pastatė smėlio maišus) tačiau tai nesustabdė lietaus vandens. 100 proc. situacija kardinaliai pasikeis po Žemaičių gatvės rekonstrukcijos, kuri jau įsibėgėjo“, - pateikiamas A. Pakalniškio komentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)