Seimo nariai į komisiją kreipiasi dėl liepos 23 d. Seimo posėdžio metu parlamentaro Artūro Skardžiaus perskaityto kreipimosi į ministrą pirmininką, raginant ignoruoti LAT nutartį nugriauti nelegaliai pastatytą „Vijūnėlės dvarą“, kartu prašant „nedelsiant ieškoti būdų, kad būtų galima išsaugoti ir perimti šį įrengtą ir miestą puošiantį pastatą visuomenės poreikiams“.

Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai Artūras Skardžius, Petras Gražulis, Arūnas Gumuliauskas, Aurimas Gaidžiūnas, Dainius Kepenis, Kęstutis Bacvinka, Petras Nevulis, Jonas Jarutis, Zenonas Streikus, Andriejus Stančikas, Remigijus Žemaitaitis, Gediminas Kirkilas, Algimantas Kirkutis, Juozas Varžgalys, Stasys Tumėnas, Rimas Andrikis, Virginija Vingrienė, Vytautas Kamblevičius, Valentinas Bukauskas, Zbignevas Jedinskij, Bronius Bradauskas, Algimantas Salamakinas, Valerijus Simulikas, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Rimantas Sinkevičius.

„Konstitucijos 109 str. nurodyta, kad teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai, todėl Seimo narių grupės prašymas Vyriausybei iš principo gali būti traktuojamas kaip beprecedentis prašymas nesilaikyti LAT nutarties, kuri yra galutinė ir neskundžiama. Negana to, tokiu veikimu laužomas pamatinis demokratinės valstybės valdžių padalinimo principas. Dalis Seimo narių atvirai stoja ne teisės ir teisingumo pusėn, bet gina korupcija įtariamus veikėjus ir nelegalias statybas”, – teigė Seimo narė Aistė Gedvilienė.

„Šis kreipimasis yra grubus bandymas įteisinti galimų nusikaltimų bei piktnaudžiavimų padarinius paverčiant juos viešuoju interesu. Tokiais veiksmais politikų grupė taip pat padėtų išvengti baudžiamosios, konstitucinės atsakomybės kai kuriems aukštiems politikams bei teisėjams, kurių veikos, turinčios korupcinių nusikaltimų požymių šiuo metu yra tiriamos“, – pažymėjo Seimo narys Vytautas Bakas.

Seimo nariai prašo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti A. Skardžiaus, R. Žemaitaičio, G. Kirkilo, P. Gražulio ir kitų Seimo narių kreipimąsi bei užkirsti kelią valstybei žalingų principų brutaliam pažeidimui.

Kreipimąsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją pasirašė Seimo nariai A. Gedvilienė, V. Bakas, Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis, Arvydas Anušauskas.