93-ejų metų monarchė naująjį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Bakingamo rūmuose priėmė nerukus po to, kai patvirtino anksčiau šias pareigas ėjusios Theresos May atsistatydinimą, rašo „Daily Mail“.

Ryškiai žydra suknele šia proga pasipuošusi karalienė, kaip paprastai, atrodė elegantiškai. Tiktai ant rankos užsverta „Launer“ firmos rankinė – kone nuolatinis karalienės aksesuaras – privertė šyptelėti ne vieną karališkosios šeimos gyvenimo stebėtoją.

Vienas komentatorius pajuokavo, kad karalienė su ta rankine atrodo taip, tarsi būtų išsirengusi pasižvalgyti po parduotuves. Kiti buvo atlaidesni ir teigė, kad rankinukas – neatsiejama Elžbietos II įvaizdžio dalis, todėl nevalia paleisti jo iš rankų. O gal šis aksesuaras - dar vienas slaptas ženklas personalui?

„Man patinka, kad karalienė supranta, jog rankinė – jos įvaizdžio dalis“, – parašė vienas „Twitter“ naudotojas.

„Po namus su rankinuku vaikštinėjanti karalienė atrodo tiesiog žavingai: maža kada gali prireikti rankinuko“, – pakomentavo kitas.

„Karalienė elgiasi lyg pašaipiai: ji pasiėmusi rankinę, tarsi ketintų apsisukti ir išeiti“, – parašė trečias.

Ir tai - toli gražu ne visi komentarai žmonių, aptarinėjusių šią Bakingamo rūmuose darytą nuotrauką. Žmonės diskutavo, juokėsi, spėliojo, kokius gi ženklus galėjo perdavinėti karalienė ir net kodėl ji prie mėlynos suknelės pasirinko juodus aksesuarus. Ar tai taip pat kažką reiškia?

Slapti ženklai personalui

Spėjimų, ar karalienė, sutikdama B. Johnsoną su rankinuku, nemėgina pasiųsti konkrečios žinutės, būta ir daugiau.

Pasak karališkosios šeimos biografo Hugo Vickerso, monarchė iš tiesų naudojasi rankinuku, prireikus duoti kokį nors ženklą savo palydai, pvz., norėdama parodyti, kad pageidauja baigti pokalbį ar panašiai.

Kalbėdamas su žurnalu „People“, H. Vickersas užsiminė, kad, tarkim, tada, kai rankinė iš vienos rankos perimama į kitą, reiškia, jog metas baigti pokalbį, o jei rankinė pastatoma ant stalo, vadinasi, atėjo laikas atsisveikinti.

Dar vienas slaptas ženklas – staigus vestuvinio žiedo pasukimas. Taip padarydama, karalienė ypač aiškiai parodo norinti tuojau pat nusišalinti nuo pokalbio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)