Viduryje miško šiukšlinančius vyriškius A. Pojavis ne tik sudrausmino, bet ir nufilmavo. Tris vaizdo įrašus telefonu sukūręs dainininkas jais pasidalino socialinėje erdvėje. Viename iš trumpų klipų girdisi, kaip nepažįstamasis, pamatęs, kad yra filmuojamas, pradeda eiti artyn Andriaus sakydamas: „Ką tu čia nori daryti man įdomu?“.

„Du pagyvenę vyrai ramiausiai atvažiavę išvertė pilną automobilį šiukšlių. Pradėjus filmuoti, jie pribėgo ir man pradėjo grasinti. Buvau su dviem mažametėmis dukromis“, – trumpai situaciją aiškino 2013-ųjų metų Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“.

Miško šiukšlintojų atliekos

Nusižengimą vidury baltos dienos išvydęs dainininkas apie tai pranešė policijai ir aplinkosaugai.

„Aš filmavau, o jie priėjo prie manęs. Sakau: „Vyrai, geriau susitvarkykite“. Negalėjau likti abejingas tokioje situacijoje“, – DELFI pasakojo A. Pojavis.

Laimei, kitą dieną toje pačioje vietoje išmestų šiukšlių jau nebebuvo. Nėra aišku, ar niekadėjams užteko praeivio sudrausminimo ir greitai susitvarkyti, ar visgi vyrams teko susidurti su Lietuvos teisėsauga ir gauti baudą.

„Reikia saugoti gamtą ir žemę, o mišką tuo labiau. Tačiau noriu pabrėžti, kad šis mano pasidalinimo aktas nėra skirtas sukelti dar daugiau pykčio visuomenėje, o atkreipti dėmesį į problemą“, – tikino Andrius ir plačiau papasakojo apie šią situaciją.

Miško šiukšlintojai

„Išėjome pasivaikščioti į mišką šalia tėvų namų ir grįžtant pastebėjome šį įvykį, kurį ir nufilmavau. Viskas išėjo savaime, natūraliai. Juk dabar taip stipriai akcentuojama ekologija, tiek daug variantų, kur galima atsikratyti įvairiomis šiukšlėmis, kodėl tai metama į mišką? Visiems yra sudarytos galimybės rūšiuoti, rūpintis gamta. Juo labiau, kad šiame įvykyje artimiausias konteineris buvo vos už kelių šimtų metrų. Man tai buvo nesuprantama. Nesitikėjau sulaukti tiek daug žmonių reakcijų, smagu, kad Lietuvoje gyvenantys žmonės yra pilietiški, jog jiems tai svarbu. Tiesa, nenoriu sukelti pykčio ar papildomai pakenkti tiems žmonėms, nes svarbiausia tai, kad šiandien ryte, nuvažiavus išsimaudyti, aš specialiai aplankiau tą pačią miško vietą ir ji jau buvo sutvarkyta. Tai svarbiausia“, – DELFI kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)