Oficialiai nepatvirtintais agentūros „Reuters“ duomenimis, per išpuolį šrapneliu buvo sužeistas pats A. Salehas.

Kruvinas išpuolis įvykdytas tą pačią dieną, kai Afganistane buvo paskelbta oficiali rugsėjį vyksiančių prezidento rinkimų kampanijos pradžia. Jis priminė apie sudėtingą situaciją ir kraujo praliejimą, kuris vyko per praėjusius rinkimus.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimis sakė, kad išpuolis šiaurinėje Kabulo dalyje prasidėjo nuo sprogimo prie „Green Trend“, jaunimo ir į reformas orientuotos polietinės visuomenės organizacijos, biuro. A. Salehas vadovauja šiai organizacijai.

„Maždaug 16.40 val. vietos laiku (14.10 val Lietuvos laiku) pirmiausia nugriaudėjo sprogimas šalia „Green Trend“ biuro, ... o tuomet keli užpuolikai įėjo į biurą“, – sakė N. Rahimis.

Atsakomybės dėl šio išpuolio kol kas niekas neprisiėmė.

Įvykio liudininkas Ejazas Malikzada agentūrai AFP sakė, kad girdėjo tris sprogimus. „Tai yra tiesioginė ataka prieš „Green Trend“ biurą. Aš iki šiol girdėjau tris sprogimus ir šaudymą“, – sakė ji.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiose nuotraukose matyti, kaip virš miesto kyla dideli dūmai.

Sveikatos ministerijos atstovas Wahidullah Mayaras sakė, kad žuvo vienas ir buvo sužeista 13 žmonių.

Iš pradžių buvo skelbta, kad sprogimas įvyko netoli gerai žinomos vestuvinių pokylių salės šiaurinėje Kabulo dalyje, netoli oro uosto, kur vyko faktinio Afganistano premjero Abdullah Abdullah rinkimų kampanijai skirtas renginys. Šis politikas laikomas pagrindiniu dabartinio Ashrafo Ghani konkurentas rugsėjo 28 dieną vyksiančiuose prezidento rinkimuose.