„Aš kasdien mokau vaikus plaukti. Stengiamės skęstamumo statistiką mažinti rengdami stovyklas vaikams, leidžiame mokomuosius filmukus tėvams.

Tuo tarpu „Maximoje“ galima rasti butaforines pripučiamas liemenes. Sūnėnas su ja keliavo tiesiai į dugną. O vaikai skęsta tyliai. Viskas šįkart baigėsi gerai. Būkime budrūs“, – tokiu įrašu S. Sigariova sekmadienį pasidalijo savo feisbuko paskyroje.

Plaukimo liemenė nuo skendimo neapsaugo

DELFI susisiekus su plaukimo trenere, ši pasakojo, kad nelaimingas incidentas įvyko šeštadienį, kartu su vaikais poilsiaujant prie greta namo esančio prūdo.

„Sūnėnas (5 metų) plaukė plauktukais ir šia „gelbėjimosi liemene“. Krikšto dukrai (6 metai) prakiuro plaukimo ratas, tad vaikai nusprendė pasidalinti savo turimais plaukmenimis.

Krikšto dukra liko su plauktukai, o sūnėnas su liemene. Jis įlipo plaukti, atsigulė ant vandens ir iškart pradėjo grimzti į dugną. Aš buvau šalia, tai iškart ir ištraukiau.

Pabaigai pasidalinsiu viena taisykle tėveliams. Vandenyje nuo vaikų turime būti ištiestos rankos atstumu! Neprimesti atsakomybių sesėms, broliams, taip pat gelbėtojams“, – pasakojo S. Sigariova ir pridūrė, kad visa laimė, jog sūnėnas geba judėti vandenyje ir pernelyg neišsigando.

Po incidento S. Sigariova apžiūrėjo liemenę – paaiškėjo, kad prekybos centre įsigytos plaukimo priemonės paskirtis nėra apsaugoti vaiką nuo skendimo. Iškilo klausimas, kam tuomet ji skirta?

„Ant liemenės radome užrašą „neapsaugo nuo skendimų“. Tai, be abejo, įpareigoja tėvus atkreipti dėmesį ir visą laiką būti šalia, bet, iš esmės, ši liemenė neturi jokios funkcijos. Kiti tėvai perka jas ir tikisi, kad tikrai apsaugos vaiką, ne visi skaito, kas parašyta ant etiketės. Keista, kad tokios prekės pasiekia rinką“, – stebėjosi moteris.

Lietuvos Vaikų ir jaunimo centre plaukimo mokanti trenerė taip pat pasidalijo mokomuoju paveikslėliu, kurį atmintinai turėtų išmokti atžalų turintys asmenys.

LVJC iliustracija.

Prekybos centras atsiprašo ir ragina skaityti etiketes

Sekmadienio popietę į situaciją sureagavo ir prekybos centro „Maxima“ atstovė spaudai Rima Aukštuolytė. Įmonės vardu ji atsiprašė S. Sigariovos už susiklosčiusią situaciją ir patikino, kad artimiausiu metu bus išsiaiškintos įvykio aplinkybės.

Atstovė spaudai taip pat pabrėžė, kad liemenės nuo skendimo neapsaugo – kaip ir minima prekės apraše, tad vaikai bet kokiu atveju turi būti prižiūrimi suaugusių asmenų.

„Ačiū, kad pasidalijote informacija. Tokį komentarą dėl liemenės gauname pirmą kartą. Atsiprašome dėl situacijos, o konkrečiai dėl šios liemenės aiškinsimės. Kaip ir parašyta prie jos, liemenė neapsaugo nuo galimo skendimo.

Būtina prieš naudojant perskaityti instrukciją. Be to, įšokus į vandenį, net ir su liemene, žmogus panyra, liemenė turi jį iškelti ir padėti plūduriuoti. O vaikai vandenyje turi būti prižiūrimi suaugusiųjų. „Maxima“ remia įvairias vaikų mokymo plaukti iniciatyvas, bendradarbiaujame su treneriais. Todėl dar kartą atsiprašome ir tikrai išsiaiškinsime visas aplinkybes.“

Įmonės atstovė spaudai pažadėjo pateikti platesnį komentarą pirmadienio rytą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)