Ne visiems partijos nariams atrodo, kad yra kilęs rimtas konfliktas tarp V. Pranckiečio ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio.

„O kas matė konfliktą?“, – klausė Kauno rajono, kuriame į Seimą kandidatavo ir V. Pranckietis, narė Audronė Stralkienė.

Moteris situaciją partijoje aiškino naudodama šeimos analogiją.

„Žinote, kai gyvena žmonės, net šeimoje būna konfliktų. Aš manau, kad jie išsiaiškins, nereikia kištis“, – sakė A. Stralkienė.

Jai neatrodo kažkas ypatingo, kad V. Pranckietis nepaklūsta, ir nesitraukia iš užimamų Seimo pirmininko pareigų. Partijos narei neatrodo, kad už tai jį reikėtų mesti iš partijos

„Aš irgi mamos vaikystėje neklausiau, bet neišmetė iš šeimos. (…) Manau, kad viskas išsispręs su laiku, reikia mažiau kreipti dėmesį“, – sakė A. Stralkienė.

Siūlo sėstis už bendro stalo

Regina Patalauskienė iš Anykščių skyriaus mano, kad R. Karbauskiui ir V. Pranckiečiui reikėtų susėsti prie bendro stalo ir išsiaiškinti problemas. Partijos narė irgi nemano, kad V. Pranckietį reikėtų šalinti iš partijos.

„Reikėtų rasti bendrą kalbą. Politika yra toks dalykas – yra nuomonių nesutapimas, išmesti lengviausia, bet galbūt reikėtų išsiaiškinti, kur yra nesutarimai“, – sakė R. Patalauskienė.

Kalbėdama apie politikų darbus nacionaliniu lygiu, partijos narė sakė, kad yra padaryta daug gerų dalykų – ypač socialinėje ir medicinos srityje.

„Yra ir klaidų, pavyzdžiui, miškų sistemoje, galbūt medicinos srityje, kas nedirba tas neklysta. Bet gerai yra tai, kad jie pripažįsta ir taiso klaidas, atsižvelgiant į visuomenės nuomonę“, – sakė R. Patalauskienė.

Norėtų geresnės komunikacijos

Jaunas partijos narys iš Plungės skyriaus, Mantas Česnauskas, irgi sakė, kad R. Karbauskiui su V. Pranckiečiui reikėtų susėsti ir pasikalbėti. 28 m. amžiaus partijos narys negalvoja, kad V. Pranckietį reikėtų šalinti iš partijos.

„Taip drastiškai visada galima padaryti, bet aš linkęs galvoti, kad reikėtų bandyti susitarti“, – sakė M. Česnauskas.

Partijos nariui iš šono atrodo, kad jų partijos Seimo nariai bendrame kontekste atrodo neblogai.

„Mums taip pavyko, kad mūsų Seimo narių yra labai daug. Kai kurie yra daugiau matomi, kai kurie mažiau, bet man atrodo, kad bendras vaizdas yra neblogas“, – sakė M. Česnauskas.

Kalbėdamas apie padarytus darbus, jaunas partijos narys sakė, kad jam yra malonus dėmesys regionams, jaunų šeimų skatinimas. M. Česnauskui atrodo, kad kai kurių ministerijų kompetencijos yra pakilusios.

Partijos nariui labiausiai trūksta geresnės vidinės komunikacijos partijoje.

„Mūsų šiek tiek netenkina pačios partijos komunikavimas su skyriais. Jei mus geriau girdėtų, iš to galėtų gautis daugiau darbų Seime arba Vyriausybėje“, – sakė M. Česnauskas.

Mano, kad Karbauskis per demokratiškas

Ukmergės skyriaus pirmininkas, Seimo narys Juozas Varžgalys ginče dėl V. Pranckiečio palaiko R. Karbauskio poziciją.

„Pasižiūrėkite į bet kokią partiją – konservatorius arba socialdemokratus, kai ten vyksta kokie nors nesutarimai lemia partijos nuomonė. Pas mus yra atvirkščiai.

Daug kas aiškina, kad R. Karbauskis yra nedemokratiškas, pirmiausiai tai aiškina Seimo pirmininkas ir kai kurie kiti Seimo nariai. Aš manau, kad demokratijos netrūksta, jos yra per daug, užtai tokie dalykai ir dedasi“, – sakė J. Varžgalys.

Politiko nuomone, V. Pranckietis, būdamas partijos nariu, turėtų paklūsti LVŽS išsakytai valiai.

Tačiau paklaustas, ar jį reikėtų šalinti iš partijos, politikas iš karto patikino, kad „apie tai kol kas nėra galvojama“.

Klausimas bus sprendžiamas Taryboje

DELFI primena, kad pagal Seime keturių partijų sudarytą koalicijos sutartį Seimo pirmininko pozicija atitenka socialdarbiečiams.

LVŽS Taryba yra priėmusi sprendimą, kad visi partijos nariai turi laikytis koalicinės sutarties.

Pagal paskutinį pareiškimą, R. Karbauskis sakė, kad neprieštarautų, kad V. Pranckietis liktų Seimo pirmininku, jei jis sutartų su socialdarbiečiais, kad jie skiria jį į šią poziciją nuo savo partijos.

V. Pranckiečio elgesį yra svarsčiusi partijos Etikos ir procedūrų komisija. Ji pripažino, kad politikas nepažeidė etikos normų. R. Karbauskis aiškino, kad sprendimą priėmusi Komisija padarė klaidingą prielaidą, kad koalicijos sutartį galima persiderėti.

Jis sakė, kad dėl V.Pranckiečio galimybės likti partijos nariu spręs partijos Taryba.

V. Pranckietis per partijos sąskrydį žurnalistams sakė, kad jaučiasi šios partijos bendruomenės nariu.