„Justei buvo diagnozuota balso kloščių trauma, skirtas gydymas. Yra ženklus gerėjimas. Bet vis dar paskirtas tylos režimas“, – anksčiau situaciją aiškino VUL „Santaros“ klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų konsultacijų kabinetų vyr. gydytoja Aistė Paškonienė.

Jazzu niekuomet nekoncertuoja pagal fonogramą, todėl numatytus vasaros koncertus jai teko atšaukti. Nepaisant to, su pilna jėga ji savo klausytojus pasitiko „Galapagų“ festivalyje.

Dainininkė klausytojus džiugino naujais ir jau visiems puikiai pažįstamais kūriniais.

„Niekur nuo savęs nepabėgsi, tad ir kita daina yra apie meilę“, – nuo scenos tarė Jazzu prieš uždainuodama lyriškąjį kūrinį „Po mano oda“.

Tiesa, dar prieš pradėdama dainuoti Justė nepraleido progos dar kartelį pabendrauti su publika.

„Keturias savaites sirgau ir mano vyrui buvo dzin, kad tas dienas leidau sėdėdama namuose su treningais. Esu rami, nes žinau, kad jis mane myli tokią, kokia esu. Linkiu visiems įžvelgti giliau, nes svarbiausi dalykai yra nematomi“, – tikino atlikėja.

„Man reikia susikaupti šiai dainai, paplokit truputį“ – pridūrė ji.

Tačiau net ir sulaukusi daug plojimų bei palaikymo šūksnių, dainuodama šią jautrią dainą jos viduryje Justė netikėtai pravirko. Susijaudinusi atlikėja kurį laiką šluostėsi ašaras, todėl scenoje labiau leido pasireikšti savo grupės nariams. Galiausiai susikaupusi šį kūrinį ji užbaigė kartu su gerbėjų pagalba.

„Scenoje verkti galima, bet užkulisiuose ne“, – pusiau juokaudama pasiaiškino dainininkė ir prisipažino, kad pastaruoju metu ji tapo daug jautresnė dėl ją neseniai paveikusios balso traumos.

„Svarbu jaustis reikalingiems, jaučiu gerą energiją, ačiū jums už tai“, – susirinkusiai miniai, kurios net neišvaikė lietus, dėkojo Jazzu.

Tai atlikėja, kurios naujas įvaizdis ir stulbinantis solo karjeros startas nepaliko abejingų bei subūrė pilnas arenas. Jos šviežia muzikinė veikla ir kūriniai, visai kitaip suskambę Londono įrašų studijose, tapo gaiviu gūsiu po atviru dangumi vyksiančiame festivalyje „Galapagai“.

„Mano romanas su „Galapagais“ tęsiasi jau eilę metų. Kiekvienam gyvam organizmui kartais reikia pokyčių. Mano pokyčiai jau įvyko: išleidau pirmąjį solinį albumą, antras laukia. Tai susitiksime – aš ir „Galapagai“ – kaip naujai gimę: su nauja muzika, naujoje erdvėje. Manau, festivalio publika ir organizatoriai, jų požiūris į muziką, laisvę ir vienas kitą tiesiog sutampa. Todėl visada „Galapaguose“ būna magiška, tai vyktų Palūšėje ar Mėnulyje – visada būna kosmiškai gerai!“ – dar prieš koncertą sakė Jazzu.

Šis festivalis nėra vienintelis, kuriame klausytojai išgirs Jazzu. Rugpjūčio 3 d. atlikėja pasirodys „Granatose“. Rugpjūčio 8 d. ji surengs nepamirštamą koncertą Trakų pilyje, 17 d. – Nidoje, 24 d. – „Elingės festivalyje“ Klaipėdoje, o 30 d. įvyks Jazzu ir grupės koncertas Obuolių saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)