Štai žiūrint „Booking“ platformą iš jos matyti, kad savaitgaliui Klaipėdoje 2 žmonėms randamos tik keturios laisvos apgyvendinimo vietos, kainos svyruoja nuo 250 iki 721 euro.

Ieškant apgyvendinimo savaitgaliui Palangoje randamos trys vietos, kainos svyruoja nuo 365 iki 432 eurų.

O Nidoje viso labo berodo dvi laisvas apgyvendinimo vietas, prabangesnius apartamentus skirtus keturiems žmonėms. Kaina savaitgaliui – apie 1200 eurų. Pažvelgus į kitas dienas matyti, kad įprastai 2 naktų nakvynė dviem žmonėms šioje vietoje kainuoja apie 200 eurų.

Ieškantiems nakvynės teks apsišarvuoti kantrybe ir sėkme

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė DELFI patvirtino, kad praktiškai visos nakvynės vietos jau užimtos. Laisvų vietų dar galima viltis rasti kempinguose ar privačiame sektoriuje.

„Dabar skambinantiems žmonėms ir atvažiuojantiems tikrai nebegalime nieko patarti. Nebent būna kartkartėmis kas atsisako ar neatvyksta, tokie stebuklingi likę kambariai. Dar gal kažkiek vieni kiti privačiame sektoriuje suranda. Bet mes kaip turizmo informacijos centras ne visą informaciją apie tai turime. Vieni klientai neseniai užėję sakė per „Airbnb“ kažkur surado, bet iš esmės Klaipėda tikrai visa užimta. Vakar į Neringą važiuojant, pasak žiniasklaidos, buvo dešimtys automobilių, jie net iki pat centrinių miesto gatvių buvo eilėje. Palanga, kiek žinau, irgi užimta. Ir savaime didelę įtaką turi ne tik šventė, bet ir puikus meteorologų prognozuojamas savaitgalis.

Privačiame sektoriuje, kempinguose su palapine tikrai galima apsistoti. Kita vertus, mūsų regionas ganėtinai komfortabilus, už 20–25 kilometrų yra Kretinga, netoli Šilutė, kas su automobiliu atvykę gali surasti, o jei ir ne su automobiliu, tai yra puikus susisiekimas ir su mažesniais miesteliais. Manau, kad atvykę ras kur apsistoti, tik aišku nebus taip lengva, kaip galėjo būti prieš mėnesį.

Manau, kad bus tokio jaunimo, kuris ir kopose miegmaišyje miegos, nes būna ir tokių dalykų. Bus kas švęs iki ryto, bus kas aplankys metų metais nelankytas gimines ar draugus“, – DELFI komentavo R. Savickienė.

Ji tikisi, kad pavyks išvengti didesnių eilių ir kamščių, nes lankytojų srautai pasiskirstys – kas vyks į mugę, kas tik pasidairyti, kas į vakarinius koncertus. Be to, Jūros šventė vyks ne vienoje vietoje, o visame senamiestyje. R. Savickienės teigimu, kadangi renginiai prasidėjo nuo vakar, jau dabar mieste jaučiamas didesnis svečių skaičius. Ji prideda, kad visą vasarą buvo įvairių renginių savaitgaliais, tad tokia situacija jau ganėtinai įprasta.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė Edita Lubickaitė komentavo, kad vasara yra piko metas ir tai, kad savaitgaliais būna sunku rasti vietą apsistoti nakvynei – įprasta. Ji taip pat teigė, kad daugiau galimybių šiuo metu būtų rasti nakvynę pas privačius nuomotojus.

Pataria skambinti tiesiogiai į apgyvendinimo įstaigas

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė teigė, kad išties šį savaitgalį vietų apsistoti Palangoje likusios vos kelios. Tačiau ji pataria nesivadovauti vien „Booking“ pasiūlymais.

„Tokia situacija, jog vakar jau didžioji dauguma nebeturėjo vietų, vieną kitą kambariuką. Šventojoje dar vakar, vakarykščiais duomenimis, buvo vietų. Iš tikrųjų yra Jūros šventė Klaipėdoje, kuri pritraukia labai daug svečių, yra geras oras, vasara pagaliau įsibėgėjo. Šie faktoriai lemia tokią situaciją.

„Booking“ nėra viskas, ten įdedama pardavinėti kambariukų tiek, kiek norima, yra ir kiti pardavimo kanalai. Drąsiai žmonės galėtų dar bandyti rasti nakvynę: tegu skambina tiesiogiai į viešbučius, į turizmo informacinį centrą. Siūlome ieškoti, nes jei vieni neturi, tai nukreipia pas kitų. Situacija atrodo daug paprastesnė, net vietoje atvykę randa ir viešbučiuose, ir privačiame sektoriuje“, – komentavo I. Valaitienė.

Ji prideda, kad norintys apsistoti pasitelkia ir socialinius tinklus, pasiūlymų ieško ten. O kainos „Booking“ platformoje gali būti didesnės paskutinę minutę dėl kelių priežasčių.

„Jeigu pardavinėja paskutinį kambarį, turi paskutinę prekę ir yra labai didelė paklausa, eilėje stovi šimtas žmonių, kodėl tada nepadidinus kainos. Tai natūralu. O kai kaina yra labai didelė, neprotingai, tai gali būti tiesiog užstatyta, kad nepirktų, kad objektas išliktų matomas rinkoje kitam kartui. Gali būti ir klaida, kad papildomai paspaustas nuliukas, yra tokių atvejų.

Jeigu kyla kažkokių įtarimų dėl kainos ar užimtumo, tikrai verta bandyti skambinti tiesiai į apgyvendinimo įstaigą ir klausti, ką gali pasiūlyti“, – pataria I. Valaitienė.

Anot jos, savaitgaliais poilsiautojų srautas būna didesnis, tačiau ir visą rugpjūtį įprastomis darbo dienomis laukiama didesnių lankytojų srautų kurorte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)