12 vaizduotės žingsnių, moterų skausmo supratimo link:

1. Sveiki, vyručiai. Įsivaizduokite, kad vieną dieną kažkas spyrė jums į tarpukojį, iš visų jėgų, tyčia. Jūs sulinkote. Pajutote skausmą. Vos nepraradote sąmonės. Vos nesusivėmėte. O po to jums spyrė dar. Ir dar.

2. Įsivaizduokite, kad tada jums buvo 12. Įsivaizduokite, kad tai padarė 38 metų moteris, jūsų mamos draugė ir verslo partnerė.

3. Įsivaizduokite, kad jūs papasakojote apie tai savo tėvams ir jie jumis nepatikėjo ir niekada daugiau apie tai neprisiminė. Jūs išmokote apie tai tylėti ir bijoti.

4. Įsivaizduokite, kad vėliau tėvas jums paaiškino, kad moterims tiesiog patinka spardyti vyrams į tarpukojį, todėl, kaip ir bet koks kitas berniukas, jūs turite būti atsargūs. Jis davė jums konkrečias rekomendacijas, kaip tai daryti ir jūs ėmėte reguliariai planuoti savo gyvenimą taip, kad išvengtumėte smūgių į tarpukojį.

5. Įsivaizduokite, kad jūs ėmėte pastebėti, kad moterys, ir net gerokai vyresnės už jus, nuolat žiūri į jūsų tarpukojį. Moterys persekioja jus gatvėje. Šmaikščiai juokaus apie gražius jūsų kapšelius. Jos jums sako, kad atrodysite žymiai geriau, jei labiau apnuoginsite savo tarpukojį.

6. Įsivaizduokite, kad jūs ėmėte rengtis labiau uždengiančiais ir mažiau patogiais rūbais, kurie padėtų jums geriau apsisaugoti. Visuose plakatuose ir reklamose, visuose žurnaluose demonstruojamos vyriškos sėklidės, dažniausiai be jų savininko veido. O šalia, didesniam kontrastui, neretai rodomos ir moteriškos pėdos.

Už galvos susiėmęs vyras

7. Įsivaizduokite, jog dauguma draugų jums pasakoja apie tai, kad ir jiems spardė į tarpukojį, bet jie niekam daugiau apie tai nepasisakė. Vyresnės merginos mokykloje laido juokelius apie tai, kaip smagu uždrožti vaikinams į tarpukojį ir visiems aplink tai atrodo taip šmaikštu ir juokinga.

8. Įsivaizduokite, kad bažnyčioje sakoma, jog Dievas taip sutvėrė mergaites, jog jos trokštų spardyti jūsų tarpukojį. Jūsų atsakomybė išmokti jų tam negundyti ir save apsaugoti.

9. Įsivaizduokite, kad jūs sutikote merginą ir jūs pamilote vienas kitą. Kartą jums bekvailiojant ji iš visų jėgų spyrė jums į tarpukojį ir jus užplūdo seni prisiminimai. Įsivaizduokite, kaip ji teigia, jog jūs patys norėjote spyrio į tarpukojį ir šaiposi iš jūsų perdėto emocionalumo šiuo klausimu.

10. Įsivaizduokite, kad jūs kreipėtės į policiją, ten jūsų paklausia, kaip buvote apsirengę prieš spyrį į tarpukojį. Ar jūs vartojote alkoholį iki to? Ar nebuvote nuogi? O gal dar ir bučiavotės?
Taip ir buvo.
Todėl jūs išėjote.

11. Įsivaizduokite, kad egzistuoja įstatymai, kurie teigia, jog jei žmona spardo vyrui tarpukojį, tai nėra nusikaltimas. Įsivaizduokite, kad jūs girdėjote istorijas apie vyrus sudraskytom sėklidėm, kurie patys turėjo susimokėti už teismo medicinos ekspertų tyrimus. Jūs pasidomėjote statistika ir ji teigia, kad tik 1 proc. spardymo į tarpukojį atvejų pasiekia teismą.

12. Įsivaizduokite, kad buvo sulaikyta mergina, kuri spardė vaikinų sėklides, kai jie buvo apsvaigę nuo alkoholio. Teisėjas išteisino ją, nes nenorėjo pakenkti jos ateities perspektyvoms, nes ji buvo garsi plaukikė, studijuojanti universitete.

Įsivaizduokite, jog tai vyksta nuolat.