Kim Jong-unas pridūrė, kad Pietų Korėja neturėtų ignoruoti įspėjimo ir tvirtino, kad jo šalis buvo priversta kurti ginklus, „siekiant pašalinti potencialias ir tiesiogines grėsmes“.

Šiaurės Korėja ketvirtadienį paleido iš Vonsano dvi trumpojo nuotolio raketas, kurios nukrito Japonijos jūroje, dar žinomoje kaip Rytų jūra. Pietų Korėjos Jungtinio štabų vadų komiteto (JCS) teigimu, viena iš raketų nuskriejo apie 690 km, o kita - beveik 450 km.

Tokio nuotolio užtenka smogti bet kokiam taikiniui Pietų Korėjoje.

Savo ruožtu Pietų Korėja paragino Pchenjaną nutraukti veiksmus, kurie neprisideda prie įtampos mažinimo. JAV valstybės departamentas paragino Šiaurės Korėją susilaikyti nuo tolesnių provokacinių veiksmų.
Tai buvo pirmasis Šiaurės Korėjos raketų bandymas po netikėtai surengto Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimo birželio pabaigoje. Abu vadovai susitiko abi Korėjas skiriančioje demilitarizuotoje pasienio zonoje ir paspaudė vienas kitam ranką.

Susitikimo metu D. Trumpas ir Kim Jong-unas susitarė atnaujinti sustojusias derybas dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programos ir jai taikomų ekonominių sankcijų.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida penktadienį skelbė, kad naujausių bandymų metu išbandytas „naujo tipo taktinis valdomas ginklas“, kuriuo buvo siekiama „pasiųsti rimtą įspėjimą Pietų Korėjos karo kurstytojams“, bet nepateikė tikslesnių detalių apie raketas.

Pietų Korėjoje dislokuota apie 30 000 JAV karių, kurie kasmet vykdo pratybas kartu su dešimtimis tūkstančių Pietų Korėjos kariškių, ir tai pykdo Pchenjaną. Šiaurės Korėja suvokia pratybas kaip provokuojamus pasirengimus invazijai.