„Prezidentūra išreiškė norą daugiau pabendrauti su būsimais ministrais ir kad tas ilgasis variantas būtų per Vyriausybės programos tvirtinimą, tai dabar renkami parašai ir, manau, jog bus surinkti, kad neeilinė Seimo sesija būtų rugpjūčio 20 d.”, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė J. Jarutis.

Jo teigimu, prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybėje pageidauja keisti daugiau nei vieną ministrą, todėl, sako J. Jarutis, Seimui teks iš naujo balsuoti dėl Vyriausybės programos.

„Prezidentūros noras yra keisti daugiau nei vieną ministrą, ir tada jau išeina tas ilgasis variantas”, – pridūrė J. Jarutis.

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis yra sakęs, jog dabar nustatyta Vyriausybės programa nesikeis, net ir keičiantis daugiau nei vienam ministrui.

Atsižvelgiant į pasirašytą valdančiųjų koalicijos sutartį, vietoje dabartinio susisiekimo ministro Roko Masiulio yra siūlomas Lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru siūlomas taip pat Lenkų rinkimų akcijos narys Jaroslavas Narkevičius, kuris pakeistų Eimutį Misiūną, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.