Įvykio vietoje dirba ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir greitosios pagalbos medikai, policija, civilinės saugos specialistai.

PAGD duomenimis, iš 22 butų evakuoti 36 žmonės.

Šis pastatas išgarsėjo dar 2015 m. rugpjūtį. Tąsyk irgi suskilo sienos, atsivėrė plyšiai viso namo laiptinėje ir išorinėse butų sienose. Tada buvo įtariama, kad namas suskilo dėl nelegalaus remonto viename iš butų - įtarta, kad galimai buvo pertvarkytos pastato laikančiosios konstrukcijos. Tada pastatas buvo pripažintas avariniu.

Papildyta. Vos prieš porą dienų namo gyventojas Vytautas portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kad situacija čia yra kraupi. Vyras tvirtino, kad pastatas Biržiškų g. 11 kelintus metus yra avarinės būklės, atskilusi pirmos laiptinės siena.

„Kaltininkai rasti, Kauno „Būsto valda“ įpareigota sutvarkyti, padaryta ne viena ekspertizė, rastos priežastys, tačiau niekas nejuda į priekį“, – apgailestavo kaunietis.

Namas, anot jo, jau skečiasi dar labiau, jame pavojinga gyventi, nes bet kada gali griūti. Čia, nurodė Vytautas, gyvena šeimos su mažais vaikais, vyresnio amžiaus žmonės. „Esame beviltiškoje situacijoje, greitu metu liksime benamiai, o atsakingieji ramiai miega“, – piktinosi vyras.

Papildyta 15.20 val. Kaip DELFI informavo PAGD, antros ir trečios laiptinės gyventojams leista grįžti į namus. Pirmosios laiptinės gyventojams grįžti draudžiama – savivaldybė tvirtins pastato sienas.