„Derybos yra pasibaigusios de facto, ir mes jose nedalyvavome”, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.
Konservatorių lyderio teigimu, Vyriausybė nerimtai pažiūrėjo į Europos Komisijos (EK) posto siekimą.

„Visiškai nebuvo pažiūrėta, kad čia yra ypatingai svarbus momentas. Matyt, pasinaudota ir tuo, kad prezidentas naujas, irgi galbūt nespėjo dar susiorientuoti, kas atsitiko, ir tiesiog mes, ko gero, neturėsime nei stipraus žmogaus, nei reikšmingos figūros”, - pridūrė G. Landsbergis.
Vis dėlto TS-LKD pirmininkas pridūrė, kad nėra nusiteikęs prieš „valstiečių” siūlomą dabartinį ekonomikos ir inovacijų ministrą V. Sinkevičių, tačiau, pabrėžė G. Landsbergis, konkurencija EK yra labai didelė.

„Nesu nusiteikęs prieš poną Sinkevičių, bet latvių atstovas šiandien yra ponas (Valdis. - ELTA) Dombrovskis, tai yra premjeras, tris kartus europarlamentaras ir praėjusioje kadencijoje Europos Komisijos viceprezidentas. Jei neklystu, jis yra paprašęs energetikos pozicijos, tai įsivaizduokime, kokia yra vykstanti konkurencija čia ir su kokiais žmonėmis mes galinėjamės – sunkiasvoriai politikai”, - kalbėjo G. Landsbergis.
Jo teigimu, Briuselyje buvo diskutuota, kas Lietuvai galėtų geriausiai atstovauti.

„Buvo ta diskusija Briuselyje, ką Lietuva galėtų deleguoti, kad įsiterptų į diskusiją. Tai buvo netgi pasakyta, kad tas pats Saulius Skvernelis, kuris nėra itin vertinamas aukštai dėl to, kad nepriklauso partijai, nekalba angliškai ir kitų signalų buvo Briuselyje apie jį, ne visai teigiamų dėl žodžio laisvės ribojimų ir kitų dalykų, bet jis galėtų būti tas žmogus, kuris į diskusiją įsiterptų”, - sakė TS-LKD pirmininkas, pridūręs, kad šiuo metu Lietuvai teks tenkintis ta sritimi, kuri liks.

Europos Komisija liepos viduryje išsirinko naują pirmininkę, kuria tapo buvusi Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen.