Lietuvos rinktinės lyderis finišavo per 1 min. 58,04 sek., pasiekė geriausią asmeninį sezono rezultatą ir tarp 42 konkurentų pasidalino 14 vieta su identišką laiką užfiksavusiu Šveicarijai atstovaujančiu Romanu Mitiukovu.

Greičiausias buvo 2017 metų vicečempionas iš JAV Ryanas Murphy (1 min. 56,61 sek.), 0,15 sek. aplenkęs titulą ginantį rusą Jevgenijų Rylovą.

Į pusfinalius, kurie ketvirtadienį vyks nuo 15.35 val. Lietuvos laiku, pateko 16 plaukikų. D. Rapšys pasirodys antrajame plaukime ir užims pirmą takelį.

2017 metais D. Rapšys varžėsi šios rungties finale ir užėmė 8-ą vietą. Tuomet Budapešte (Vengrija) jis užfiksavo dabartinį Lietuvos rekordą (1 min. 56,11 sek.). Tiesa, prieš dvejus metus plaukimas nugara dar buvo pagrindinis panevėžiečio stilius.

Primename, kad šiame pasaulio čempionate D. Rapšys užėmė ketvirtą vietą 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale, o perpus trumpesnėje distancijoje buvo greičiausias, tačiau sulaukė diskvalifikacijos dėl judėjimo prieš startą.

Kitiems Lietuvos plaukikams ketvirtadienį iškopti į pusfinalius nepavyko.

Moterų 200 m plaukimo krūtine atrankoje Kotryna Teterevkova distanciją įveikė per 2 min. 29,93 sek. ir užėmė 22-ą vietą tarp 34 dalyvių.

Norint patekti į pusfinalį, jai reikėjo būti 5,40 sek. greitesne.

Identišką poziciją 17-metė pasaulio čempionato debiutantė užėmė ir perpus trumpesniame nuotolyje.

Čempionės titulą ginanti rusė Julija Jefimova kartu su kanadiete Kelsey Lauren Wog ketvirtadienį atrankoje pasidalino penkta vieta (2 min. 25,01 sek.).

Vėl nepasisekė prieš dvejus metus greta prizininkų pakylos finišavusiai amerikietei Lilly King, kuri laimėjo savo plaukimą, bet buvo diskvalifikuota.


Greičiausia atrankoje šįkart buvo Sydney Pickrem iš Kanados (2 min. 24,53 sek.).

Tuo metu analogiškoje vyrų rungtyje startavo du lietuviai. Giedrius Titenis ir Andrius Šidlauskas varžėsi it Lietuvos čempionate: tame pačiame plaukime ir gretimuose takeliuose.

Nors pastaraisiais metais 22-ejų panevėžietis lenkdavo vyresnį komandos draugą, šįsyk revanšą pasiekė G. Titenis. 30-metis anykštėnas distanciją nuplaukė per 2 min. 10,65 sek. ir pasiekė geriausią savo sezono rezultatą, A. Šidlauskas buvo lėtesnis 0,11 sek.

Vis dėlto nei vienas, nei kitas tikslo nepasiekė ir liko už pusfinalio borto. G. Titenis tarp 54 atrankos dalyvių užėmė 18-ą vietą, A. Šidlauskas buvo 20-as.

Lietuviams mažai trūko ne tik iki pusfinalio, bet ir iki olimpinio „A“ normatyvo, kuris yra 2 min. 10,35 sek.

Rytinėje sesijoje niekas neprilygo australui Matthew Wilsonui – 2 min. 7,29 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)