„Tai yra didžiulė žinia ir partijos nariams, ir tarybos nariams, kad jeigu tris valandas svarstė tokį paprastą dalyką, tai manau, kad tai daug ką reiškia. Permąstyti turėtų kiekvienas žmogus, kuris blaiviai gali galvoti“, – Seime žurnalistams sakė V. Pranckietis.

„Valstiečių“ etikos sargai svarstė Seimo pirmininko elgesį ir nusprendė, kad V. Pranckietis nepažeidė etikos normų.

Parlamento vadovas žurnalistams teigė pasitrauksiantis iš partijos tokiu atveju, jeigu jos taryba imtųsi svarstyti jo likimą partijoje.

„Jeigu taryba imtų svarstyti šį klausimą, tai tarybai nesuteikčiau malonumo pašalinti mane iš partijos, pasitraukčiau pats“, – teigė jis.

Tuo metu „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis partijos etikos sargų sprendimą kritikavo ir tvirtino toliau siūlysiantis partijos tarybai pašalinti V. Pranckietį.

„Nelabai įsivaizduoju, kaip kitaip reikės mūsų kolegoms paaiškinti, kad mes nevykdome koalicijos sutarties. Šiuo atveju ne mes jos nevykdome, jos nevykdo vienas žmogus“, – teigė R. Karbauskis.

Tarybos posėdžio data kol kas nepaskirta. V. Pranckietis atsisako atsistatydinti, nes tokį siekį laiko asmeniniu R. Karbauskio kerštu.

„Pasiklauskit pono R. Karbauskio, ką jis veiks suarus žemę rudenį. Pakartosiu – jeigu partijos taryba imsis klausimo dėl V. Pranckiečio pašalinimo iš partijos, tai aš nepriversiu tų žmonių balsuoti už tai, kad mane reikėtų šalinti. Aš pagerbsiu tuos žmones, kurie turi galbūt ir net prieš savo valią turi balsuoti už tai, kas jiems yra nurodoma“, – sakė V. Pranckietis.

Jis tvirtino „vienodai kalbantis ir einantis“ su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis tvirtino, kad Seimo pirmininkas galėtų likti pareigose, jeigu su „socialdarbiečiais“ susitartų, jog jis atstovauja jų partijai.