Šiaurės Korėjos pasieniečiai laivą, priklausantį Rusijos žūklės kompanijai „Severo-vostočnaja rybolovnaja kompanija“, sulaikė liepos 17 dieną.

Ambasada savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ citavo Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministeriją, nurodžiusią, kad laivas buvo sulaikytas dėl įplaukimo į Šiaurės Korėją ir buvimo joje „taisyklių pažeidimo“.

Rusijos ambasados atstovai susitiko su laivo kapitonu rusu ir jo pavaduotoju, kurie su jūreiviais korėjiečiais buvo apsistoję viešbutyje Šiaurės Korėjos Vonsano mieste.

Likę įgulos nariai tebėra laive.

„Visų įgulos narių sveikata gera“, – nurodė ambasada ir pridūrė, kad „aiškinamasi, kas nutiko“.

Minėtos kompanijos direktoriaus pavaduotojas Sergejus Sedleris sakė, kad laivas žvejojo krabus ir plaukė iš Pietų Korėjos į Japonijos jūrą, bet maždaug 55 jūrmylės nuo Šiaurės Korėjos sienos buvo sulaikytas.

„Dukart per dieną jie labai šiurkščiai apklausia ir apieško juos“, – sakė jis rusų dienraščiui „Kommersant“, turėdamas omenyje laive esančius įgulos narius.

Rusijos pasieniečiai Tolimuosiuose Rytuose dažnai sulaiko Šiaurės Korėjos žvejus, kurių daugelis naudojasi paprasčiausiomis medinėmis valtimis. Kai kurie jų nuteisiami kalėti.