Žinoma, taip nutinka ne visada, tačiau pilna, regis, neįtikėtinų gandų, paremtų tikrais faktais. Nesvarbu, ar tai labiau tradicinės vyresniosios kartos atstovų, pavyzdžiui, „Led Zeppelin“, šėlionės, siaubingi tokių legendų kaip Elvis Presley ir Little Richard sprendimai, ar šiuolaikinių dievaičių, kaip antai Rihanna ir Ariana Grande, veiksmai – šių nepaprastai talentingų žmonių gyvenimo skandaliukai pasaulį daro įdomesne vieta gyventi.

Dėl vienos Rihannos žinutės „Instagram“ smuko „Snapchat“ akcijų vertė

„Snapchat“ vykdomojo direktoriaus Evano Spiegelio turtas yra vertas milijardų JAV dolerių, o jo žmona – supermodelis, tačiau net ir jis turi nusilenkti prieš ypatingą dainininkės Rihannos galią. Snopes.com praneša, kad 2018 m. kovo mėnesį socialinių tinklų programėlėje buvo rodoma mobiliesiems telefonams skirto žaidimo „Would You Rather?“ reklama. Naudotojai turėjo pasirinkti vieną iš dviejų variantų: trenkti kumščiu Chrisui Brownui arba duoti antausį Rihannai.

Jei praleidote dalį 2009 m. neskaitydami spaudos, tuomet gal ir nesuprasite, kodėl ši reklama yra netinkama ne tik dėl buitinio smurto kurstymo. Rihanna ir C. Brownas kadaise susitikinėjo ir vieną kartą dainininkas kaip reikiant prikūlė savo panelę. Internete žaibiškai išplito sužalotos atlikėjos nuotraukos. Tyčiotis iš šio incidento – labai prastas sprendimas.

Kai ekrano kopijos su žaidimo reklama kaip virusas išplito internete, „Snapchat“ ją nutraukė, tačiau po kelių dienų Rihanna pakomentavo situaciją. Ši „Instagram“ žinutė vėliau buvo ištrinta, bet tada atlikėja savo 61 mln. sekėjų parašė, kad buitinis smurtas – dalykas rimtas ir kad programėlė nuvylė visus nuo jo nukentėjusius žmones.

Užuot kaltinusi žaidimą, Rihanna paprašė savo sekėjų pašalinti „Snapchat“ programėles, teigdama, kad niekada nebuvo didelė jos gerbėja.

Tą dieną, kai Rihanna paskelbė šią žinutę, „Snapchat“ akcijų vertė sumažėjo 754 mln. JAV dolerių. Tai nebuvo normalu, be to, nebuvo jokių kitų įvykių ar blogų naujienų, susijusių su programėle. Ir tai nėra gandai - regis, viena Rihanna žinutė „Instagram“ sukėlė paniką visame Volstrite.

Mickas Jaggeris ir Davidas Bowie buvo užklupti lovoje

Nors Davido Bowie ir Micko Jaggerio perdainuotas hitas „Dancing in the Street“, kurį 1964 m. atliko „Martha and the Vandellas“, nebuvo įdomiausias ar labiausiai provokuojantis darbas, kurį jie padarė, žinant jų talentą, tačiau visgi tai buvo svarbus muzikinis įvykis. Melomanai negalėjo atsispirti Ziggy Stardust ir „Rolling Stones“ lyderio duetui, ypač atsižvelgiant į tai, kad dalis už singlą gautų pinigų buvo skiriama kovoti su badu Afrikoje. Dainos vaizdo klipas pasižymi puikia chemija tarp abiejų atlikėjų. Kaip rašoma Christopherio Anderseno knygoje „Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger“, roko legendos neapsimetinėjo, kad tarp jų buvo ryšys.

Vieną 1973 m. spalio mėnesio dieną D. Bowie žmona Angie sugrįžo į poros namus Londone. Ją pasitikusi tarnaitė pranešė: „Kažkas... guli jūsų lovoje.“ Angie užlipo į antrą aukštą išsiaiškinti ir rado savo vyrą ir M. Jaggerį „miegančius lovoje nuogus“.

Paskui visi atsigėrė kavos ir apelsinų sulčių. Angie sakė, kad neužklupo vyrų darant ką nors nepadoraus, tačiau ji neabejoja, jog tarp jų kažkas įvyko. C. Andersenas patvirtino teoriją apie keistus M. Jaggerio ir D. Bowie santykius prisiminęs pritariančiosios dainininkės Ava Cherry istoriją. XX a. aštuntojo dešimtmečio pradžioje ji gyveno D. Bowie rezidencijoje. Rašytojas teigia, kad vieną kartą ji papasakojo draugei, jog atsidūrė lovoje su D. Bowie ir M. Jaggeriu, bet „tik žiūrėjo, kaip jie duodasi paklodėse“.

Elvis Presley iš tikrųjų įžeidė savo pritariančiąsias dainininkes vadinamojo „katžuvės incidento“ metu

Viena iš apie Elvis Presley sklandančių istorijų vadinama „katžuvės incidentu“. Pasirodo, ji yra tikra ir liūdnai primena, kaip dainininkas elgdavosi narkotikų persmelkto gyvenimo etapu.

Kaip rašoma knygoje „What the Great Ate“, E. Presley nekentė jūros gerybių, ypač jų kvapo. Jis jo taip nemėgo, kad paprašė savo žmonos niekada nevalgyti žuvies, kai jiedu bus kartu. 1975 m. liepos 20 d. Elvis koncertavo Virdžinijos valstijoje. Tą vakarė žvaigždė buvo „prastos nuotaikos“. Virginia Living sako, kad jam „visai pakriko nervai“.

Pirmiausia Elvis pasiskundė, kad 12 000 žmonių į jį kvėpuoja. Paskui verkšleno, jog užuodžia aitriąsias paprikas ir svogūnus. Galiausiai jis peržengė ribą, kai atsisukęs pareiškė, jog jo keturios pritariančiosios dainininkės valgė katžuvės.

Niekas tiksliai nesuprato, ką jis turi omeny, tačiau buvo akivaizdu, kad E. Presley – priešiškai nusiteikęs. Šias moteris jis ėmė įžeidinėti nuo tada, kai išsiskyrė su viena iš jų. Dainininkės nusprendė, kad ne tik komentaras apie katžuves, bet ir Elvio „elgesys apskritai“ buvo „nemalonus“. Trys iš jų nulipo nuo scenos.

„Katžuvės incidentas“ buvo, ko gero, „negarbingiausia Elvio karjeros akimirka“. Koncerto apžvalgoje minima, jog atsirado „akivaizdi įtampa gerbėjų tarpe“. Daugelis žmonių mano, kad Elvio įžeidime buvo paslėptų rasistinių motyvų. Rokenrolo karaliaus paaiškinimas? „Tiesiog pamaniau, kad bus juokinga.“

Automobilio avarija padėjo Kanye Westui pradėti karjerą

2016 m. rugsėjo mėnesį „Twitter“ ėmė populiarėti Kanye Westo dar 2004 m. išleistas debiutinis singlas „Through the Wire“. „Spin“ teigimu, viskas prasidėjo nuo vieno žmogaus žinutės: „O keisčiausia, kad visi tebegalvoja, jog K. Westas 2002 m. spalio mėnesį buvo pakliuvęs į sunkią automobilio avariją.“

Netrukus kiti naudotojai pradėjo rašyti, kad irgi seniai žinojo, jog dainininkas – didelis melagis.

Reikalas tas, kad iš pradžių K. Westas buvo muzikos prodiuseris, ne reperis. Debiutinis singlas pavadintas „Through the Wire“ todėl, kad jo žandikaulis tikrąja to žodžio prasme buvo sutvirtintas vielomis po siaubingos automobilio avarijos. Patirta avarija įkvėpė jį „siekti savo svajonės ir tapti atlikėju“. O žmonės rašinėjo, kad K. Westo istorija apie avariją – gėdingas melas.

Yra net sąmokslo teorija, kad K. Westą iš tikrųjų Čikagoje užpuolė pikti vyrukai dėl muzikos vagysčių, o Los Andžele neįvyko jokia automobilio avarija.

Tačiau yra daugybė atlikėjo teiginius patvirtinančių duomenų. Tuo metu apie avariją pranešė MTV. Be to, avarijoje nukentėjo ne tik K. Westas. Miguelis Villasana buvo taip sunkiai sužeistas ir net metus negalėjo dirbti. Ši informacija taip pat nuskambėjo žiniasklaidoje. M. Villasana net padavė K. Westą į teismą dėl avarijos. Ieškinys ir tas faktas, kad yra įrodymų, jog K. Westas gulėjo ligoninėje Kalifornijoje, ne Ilinojuje, patvirtina, kad jis nemelavo dėl avarijos.

Daug populiariosios muzikos žvaigždžių turi "nefotogenišką pusę"

Sklando nemažai gandų, kad viena ar kita atlikėja save laiko tikra diva ir kad galima filmuoti ir fotografuoti tik jos „gerąją pusę“. Mažiausiai trys dainininkės kaip įmanydamos stengiasi nuslėpti savo mažiau fotogenišką veido pusę.

Šiandien populiariausia tarp jų yra Ariana Grande. Pilna istorijų, kaip ji žmonėms atsuka tik vieną (kairę) veido pusę. „Atlantic“ teigimu, kairėje veido pusėje ji turi duobutę, o duobutės, jei nežinojote, yra labai žavios ir net vadinama dainininkės įvaizdžio dalimi. Štai kodėl ji pabrėžia tik šią veido pusę.

Pažiūrėkite jos vaizdo klipus arba paieškokite nuotraukų „Google“ – labai sunku pastebėti atidengtą atlikėjos dešinę veido pusę.

Mariah Carey taip pat turi vieną fotogeniškesnę pusę, tik dešinę. Dainininkė pasakojo, kad, kai jai buvo 19 metų, jos muzikos kūrinių leidybos įmonės darbuotoja pasakė, jog M. Carey atrodo geriau, fotografuojama iš dešinės. Atlikėja ja patikėjo. Beveik visų pirmųjų šešių dainininkės albumų viršeliuose pabrėžta dešinė jos veido pusė.

Tačiau „gerųjų pusių“ karalienė yra Barbra Streisand. Ji sutinka dalyvauti pokalbių laidose tik tuo atveju, jei yra filmuojama iš kairės pusės. Dėl šios priežasties laidų vedėjai turi prisigalvoti keisčiausių pasiteisinimų, kodėl nori sėdėti dainininkei iš kairės. B. Streisand net atšaukė interviu su Jimmy Kimmelu, nes atsisakė leisti jam pasišaipyti iš šio keisto elgesio.

Prince’as vaikščiojo po kaimynų namus norėdamas atversti žmones į kitą tikėjimą

Daugelis slepiasi už užuolaidų, pamatę prie durų Jehovos liudytojus, tačiau kadaise vienas iš žmones aplankiusių liudytojų galėjo būti Prince’as. Nors šis faktas dažniausiai laikomas viso labo keistu gandu (kam tokiam sėkmingam muzikantui prasidėti su religinė organizacija?), bet Prince’as iš tikrųjų belsdavosi į duris skleisdamas savo tikėjimą.

Remiantis „Entertainment Weekly“, nepaisant gana erotinių dainų tekstų ir palaido gyvenimo būdo, Prince’as tapo Jehovos liudytoju 2001 m. Po dviejų metų Minesotos valstijoje gyvenanti moteris išgirdo beldimą į duris. Jas atidariusi, išvydo garsųjį dainininką ir kitą muzikantą. Atlikėjas prisistatė esąs Prince’as Nelsonas (jo tikrasis vardas ir pavardė), užėjo į vidų ir pradėjo kalbėti apie Jehovą.

Moteris, kuri buvo žydė, truputį jų pasiklausė (vėliau muzikantai ėmė skaityti Bibliją) ir pasakė, kad „jos nedomina“ šis tikėjimas. Liudytojai davė jai lankstinuką ir išėjo. Prince’as buvo „itin malonus“, tačiau moteriai šis nutikimas pasirodė „labai keistas“.

Tai toli gražu ne vienintelis kartas, kai žvaigždė vaikščiojo po namus. „LA Times“ rašė, kad Prince’as kartais užsimaskuodavo kitu asmeniu, o žmonės, kuriems jis pamokslaudavo, „niekada nepriekaištaudavo. Jie klausydavosi ir gerbdavo jo nuomonę“.

Dainininkas žurnalui „Billboard“ sakė, kad kartais „žmonės apsimeta nustebę, tačiau dažniausiai elgiasi adekvačiai“. Kita vertus, vienas reporteris, ėmęs iš Prince’o interviu 2004 m., neliko patenkintas pašnekovo pastangomis atversti jį į kitą tikėjimą. Jis pavadino situaciją „truputį nejaukia“ ir sakė, kad Prince’as „kaip reikiant įsijautė“. Regis, jis įvykdė įsipareigojimus religinei organizacijai nepaisydamas savo šlovės.

Tupaco Shakuro draugai surūkė jo pelenus

Ilgai sklandė gandas, kad kažkas surūkė Tupaco Shakuro pelenus, kai garsusis reperis buvo nužudytas 1996 m., tačiau tik 2011 m. šios keistos ceremonijos dalyviai prisipažino tai padarę iš tiesų.

Klausantis T. Shakuro grupės „The Outlawz“ narių pasakojimo, viskas skamba ne taip jau ir baisiai. Remiantis „The Independent“, grupės narys EDI Mean sakė, kad reperis aiškiai to prašė, tik reikia atidžiai įsiklausyti į žodžius.

Pavyzdžiui, daina „Black Jesus“: „Last wishes, niggas smoke my ashes“ („Paskutinis noras – tegul juočkiai surūko mano pelenus“). Tiesa, EDI Mean prisipažino, kad Tupacas tiesiogiai nė karto neužsiminė, kad po mirties norėtų būti surūkytas, tačiau grupės nariai nusprendė priimti dainos žodžius už gryną pinigą.

Kitas grupės narys Rapper Noble sakė, kad po T. Shakuro kremavimo jie surengė „nedidelį minėjimą su reperio mama ir kitais šeimos nariais“. Visi nuėjo į paplūdimį ir valgė T. Shakuro mėgstamą maistą – vištienos sparnelius, užsigerdami gazuotais gėrimais, ir, žinoma, rūkė žolę. Paskui „The Outlawz“ nariai įmaišė truputį T. Shakuro pelenų į marihuaną ir surūkė.“

Nors visi grupės nariai tvirtina, kad būtent taip ir nutiko, T. Shakuro šeimą prisipažinimas pribloškė. Jie neapkaltino „The Outlawz“ melu, tačiau išplatino pranešimą, kuriame nurodė, jog minėjime dalyvavusi legendinio reperio mama nebūtų davusi leidimo, jei būtų žinojusi, ką jie daro.

„Led Zeppelin“ būgnininkas mirė išgėręs 40 taurelių degtinės

Iš visų egzistavusių grupių, ko gero, tik „Led Zeppelin“ gali pasigirti tokia gandų gausybe. Jų kūryba – legendinė, o ir patys grupės nariai – gyvos legendos. Gaila, bet ne visi pakvaišę pasakojimai apie juos yra tikri. O dar liūdniau yra tai, kad beveik neįtikėtina istorija apie „Led Zeppelin“ būgnininko mirtį visgi nutiko iš tikrųjų.

Kaip kalbama, Johnas Bonhamas mirė išgėręs 40 taurelių degtinės. Net visiškas alkoholikas išsigąstų išgirdęs tokį kiekį, bet tai ne pramanas. Remiantis „The Guardian“ paskelbtu straipsniu, 1980 m. rugsėjo 24 d. būgnininkas pradėjo švęsti bare – vidurdienį „išmaukė keturias ar penkias keturgubas taureles degtinės su apelsinų sultimis“.

Būgnininko padėjėjas nuvežė jį į studiją, kurioje buvęs Jimmy Page’as pareiškė, kad J. Bonhamas atvyko „neblogai įkaušęs“. Studijoje būgnininkas išgėrė dar dvi ar tris taureles degtinės su apelsinų sultimis. Kažkokiu būdu jam pavyko parepetuoti, paskui jis nuvyko pas J. Page’ą į namus. Ten keturias valandas kas valandą susiversdavo „porą didelių“ taurelių degtinės su apelsinų sultimis.

Galiausiai apie vidurnaktį jis „nulūžo“ ir padėjėjas paguldė būgnininką į lovą. Naktį organizmas ėmė šalinti nuodus, tačiau J. Bonhamas buvo toks girtas, kad neatsibudo. Labai liūdna, bet jis mirė užspringęs savo skrandžio turiniu. Grupės vadybininkas jo lavoną aptiko kitą rytą.

Tyrimai parodė, kad J. Bonhamo alkoholio kiekis kraujyje siekė 2,76 promilės. Remiantis žurnalu „Rolling Stone“, koronerio ataskaitoje teigiama, kad tą dieną J. Bonhamo išgertas alkoholio kiekis atitinka 40 taurelių degtinės, taigi, šis gandas pasitvirtino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)