„Apmaudu. Daug dirbau vardan šio starto, turėjau labai daug paaukoti ir padaryti, kad pasiekčiau tai, ką turėjau pasiekti. Tikriausiai sujudėjo koja prieš startą. Šis veiksmas jokiu būdu nesuteikė pranašumo prieš kitus sportininkus, aš neįšokau per anksti, tiesiog tikriausiai sujudėjo koja, o tai draudžiama.

Džiaugiuosi pasiekęs geriausią sezono rezultatą pasaulyje. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę kovoti su tokiais varžovais tokio rango varžybose. Kovojau su savimi, ir tai man pavyko.

Džaugiuosi, jog labai daug žmonių po finišo priėjo ir pasakė, „you are the real champion” (liet. „tu esi tikrasis čempionas“, – red. past.). Tie žodžiai man daug ką reiškia. Aš dar grįšiu, stipresnis. Pažadu“, – rašė 24-erių panevėžietis.

Primename, kad 200 metrų laisvuoju stiliumi plaukimo finalas buvo itin dramatiškas. Pirmo finišavusio D. Rapšio akimirkos džiaugsmą pakeitė milžiniškas nusivylimas – mūsiškis buvo diskvalifikuotas.

Aukso medalis atiteko kinui Yangui Sunui, kurio emocijos buvo visiškai priešingos. Iš nusivylimo kepštelėjęs vandenį, netrukus kinas į viršų triumfuodamas kėlė rankas, o nusivylęs D. Rapšys paliko kamerų stebimą baseino teritoriją.

D. Rapšys buvo diskvalifikuotas dėl netinkamo starto. Prieš pat šokdamas į baseiną 24-erių panevėžietis šiek tiek sujudėjo, o tai nepraslydo pro teisėjų akis.

Socialiniuose tinkluose pasirodė sportininkų starto epizodas, kuriame užfiksuotas minimalus D. Rapšio linktelėjimas į priekį prieš pat šuolį į baseiną.

Štai šis momentas:

Buvo pateiktas protestas, tačiau FINA jį atmetė.

Lietuvio laikas po finišo buvo 1 min. 44,69 sek. Tai 0,43 sek. geresnis rezultatas nei Lietuvos rekordas.

Po lietuvio diskvalifikacijos pasaulio čempionu tapo minėtas kinas Y. Sunas (1.44.93). Antrąją vietą užėmė japonas Katsuhiro Matsumoto (1.45,22), bronzos medalius iškovojo identišku laiku finišavę (1:45.63 min.) rusas Martinas Maliutinas ir škotas Duncanas Scottas.

D. Rapšys atrankoje (66 dalyviai) buvo devintas (1.46,60), o pusfinalyje - trečias (1.45,44).

D. Rapšys Pietų Korėjoje užėmė ketvirtąją vietą 400 m laisvuoju stiliumi rungtyje, o ketvirtadienį startuos 200 m plaukimo nugara rungtyje.

Starto pozicija kitu kampu:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)