Šeimos gydytojas profesorius Vytautas Kasiulevičius kvietimo į šventinį vakarą sulaukė tik vakar, liepos 22-ąją.

Aptariama inauguracija vyko liepos 12-ąją. Savo ruožtu iš ant voko esančio antspaudo matyti, kad laiškas buvo išsiųstas liepos 6-ąją.

„Minimame vakare dalyvavau, liepos 6 dieną gavau ir elektroninį kvietimą. Tačiau, matyt, kažkokios siuntimo problemos yra, jei tie laiškai atkeliauja taip vėlai“, – DELFI sakė V. Kasiulevičius.

Profesorius spėjo, kad pavėluotai kvietimą galėjo gauti ne jis vienas.

„Pašto dėžutę tikrinu kasdien“, – patikino pašnekovas.

Aiškiną laišką perdavę Lietuvos paštui

Ant V. Kasiulevičiaus gauto voko matyti „Samus“ kurjerių tarnybos, teikiančios korespondencijos ir siuntų pristatymo paslaugas, antspaudas. Tiesa, šios įmonės vadovas Vitalijus Žėkas DELFI sakė, kad visi kvietimai esą buvo perduoti Lietuvos paštui.

Vis dėlto V. Kasiulevičius tikino, kad ant aptariamo laiško nėra Lietuvos pašto antspaudo.

„Tai yra paprasti laiškai, skirti fiziniams asmenims. Jei laiško nepristatytume, negalėtume patekti į laiptinę, turėtume palikti pranešimą, žmogus turėtų vykti laišką atsiimti į mūsų biurą. Tai nėra patogu, todėl tokias siuntas mes perduodame Lietuvos paštui. Dažniausiai jie turi visus laiptinių kodus ir panašiai“, – kalbėjo V. Žėkas.

Kadangi aptariamas laiškas nėra registruotas, anot jo, sunku atsekti, kaip vyko jo pristatymo procesas.

Vytautas Kasiulevičius

Neregistruotas laiškas nefiksuojamas jokiose sistemose

Savo ruožtu Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė DELFI sakė, kad, kadangi ant aptariamo voko nėra Lietuvos pašto antspaudo, situacijos komentuoti ji negali. Nėra aišku, ar laišką pristatė būtent jie.

„Lietuvos paštas, kai laiškus perduoda į savo Tinklą, tam, kad jie būtų išnešti, visada uždeda štampą. Bendradarbiavimas dėl paprastų, neregistruotų laiškų veikia taip: įvairios kurjerių tarnybos naudojasi pašto tinklu pagal esamą reguliavimą savo dalies siuntų pristatymui.

Kadangi šiuo atveju tai yra dar ir neregistruotas laiškas, jis yra nefiksuojamas jokiose sistemose“, – nurodė V. Budrienė.