Po finalo lietuvis jau džiaugėsi pergale, tačiau netrukus pasiekė teisėjų informacija – pirmas finišavęs D. Rapšys – diskvalifikuojamas.

Pranešama, kad lietuvis buvo diskvalifikuotas už tai, kad prieš pat startą kiek sujudėjo ir tai nepraslydo pro teisėjų akis.


Jis nuotolį įveikė per 1 min. 44,66 sek. Tai būtų buvęs naujas Lietuvos rekordas ir geriausias šio sezono pasaulio rezultatas.

Pasaulio čempionu tapo kinas Yang Sunas 1:44,93 min., sidabrą iškovojo japonas Katsuhiro Matsumoto – 1:45,22 min., bronzos medalius iškovojo identišku laiku finišavę (1:45,63 min.) rusas Martinas Maliutinas ir Didžiosios Britanijos atstovas Duncanas Scottas.

Rezultatai

Pusfinalyje šį nuotolį panevėžietis buvo įveikęs per 1:45,44 min.

Geriausią rezultatą pusfinalyje kiek netikėtai užfiksavo australas Lewis Clyde – 1:44.9 min., antras liko kinas Sun Yangas (1:45.31 min.).

D. Rapšio ir Lietuvos rekordas šioje rungtyje – 1:45,12 min., pasiektas 2018 metais.

Šios rungties pasaulio rekordas priklauso vokiečiui Paului Biedermannui – 1:42,00 min., jis pasiektas 2009-aisiais Italijoje.

24-erių D. Rapšys Pietų Korėjoje jau varžėsi 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties finale ir jame užėmė ketvirtąją vietą.

Taip pat jis dar ketina startuoti 200 m plaukime nugara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)