„Seimo narys yra laisvas jungtis į frakcijas, nevaržomas jokių mandatų. Narystė frakcijoje atspindi santykį, ar jis yra opozicijoje, ar jis yra daugumoje. Šiuo atveju aš buvau ir lieku daugumoje. Taip pat esu nepartinė ir manau, kad šiuo atveju, nuėmus kai kurias įtampas, kurios tvyro, svarbiausia – sklandus Vyriausybės patvirtinimas ir darbų tęsimas, nes darbų yra daug“, – teigė A. Jankuvienė.

Prie „tvarkiečių“ prisijungsianti Seimo narė teigė, kad laukia daug darbų: „Būtų naudingiau, jei viešoje erdvėje daugiau diskutuotume apie priimamus įstatymus, teisėkūros iniciatyvas, kad visuomenė nesipiktintų, kad mes, atrodo, tik kalbame apie kėdes Seime“.

Jos teigimu, sprendimą priėmė šį savaitgalį. „Abejonių ir svarstymų turėjau nuo pradžių, nes buvo įvairių pasiūlymų man ateinant į Seimą, bet šitą sprendimą priėmiau savo valia, be jokių įtakų šį savaitgalį“, – tvirtino A. Jankuvienė.

Į klausimą, ar jau artima „tvarkiečių“ ideologija, ji atsakė, kad svarbiausia – valdančiosios koalicijos tikslai. „Manau, kad esmė yra tie programiniai tikslai, dėl kurių sutarta koalicijos sutartyje. Manau, kad tai tie tikslai, kurie jungia tiek tą, tiek tą frakciją“, – kalbėjo A. Jankuvienė.

A. Jankuvienė frakcijoje pakeis A. Širinskienę. Pastaroji prie „tvarkiečių“ prisijungė gelbėdama frakciją, kai joje liko mažiau narių nei būtina frakcijai išlaikyti.

A. Jankuvienė į Seimą buvo išrinkta kaip save išsikėlusi kandidatė. Šiuo metu ji priklauso LVŽS frakcijai Seime. Anksčiau yra dirbusi žurnaliste Kaune.