Izraelio jaunimas finale 92:84 (24:24, 18:18, 24:17, 26:25) įrodė pranašumą prieš Ispanijos 20-mečius.

Į pergalę Izraelį vedė antrus metus iš eilės 20-mečių čempionato auksą laimėjęs Deni Avdija, kuriam yra prognozuojamas šaukimas kitų metų NBA naujokų biržos pirmajame rate.


Prieš vyresnius už save varžovus rungtyniaujantis 18-metis gynėjas finale pelnė 23 taškus, atkovojo 5 kamuolios, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Izraelyje vykusiame turnyre šeimininkus į priekį tempęs Tel Avivo „Maccabi“ auklėtinis tapo čempionato naudingiausiu žaidėju.


Į simbolinį geriausiųjų penketą jis buvo įtrauktas ir pernai Vokietijoje, o MVP apdovanojimą tuomet atsiėmė jo bendraklubis Yovelis Zoosmanas.

D. Avdija vedama Izraelio rinktinė kelyje link aukso šiemet eliminavo ir Donaldo Kairio treniruojamus lietuvius, kurie buvo nugalėti ketvirtfinalyje, o galiausiai užėmė penktąją vietą.


20-mečių čempionato bronzą iškovojo Vokietijos jaunimas, kuris mažajame finale 73:65 pranoko prancūzus.

Izraelis: Deni Avdija 23 (7 rez. perd., 27 n. b.), Yamas Madaras 17 (8 rez. perd.), Tomeras Poratas 11, Eidanas Alberas ir Razas Adamas po 10.

Ispanija: Miguelis Gonzalesas 14, Josepas Puerto ir Arnau Parrado Calabria po 13.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)