„Tai A diviziono komanda, kuri, neabejotinai, yra viena iš rimčiausių pretendenčių patekti į finalinį etapą. Tačiau, kaip ir kiekviena komanda, šveicarai minusų turi. Jau labai greitai pamatysime, ar sugebėsime jais pasinaudoti“, – sakė tik šiemet Lietuvos paplūdimio rinktinės vyriausiuoju treneriu tapęs azerbaidžanietis Sahibas Mammadovas.

Jis savo auklėtinių galimybes išvysti galėjo prieš mėnesį Prienuose, kai Lietuva dukart kontrolinėse rungtynėse susitiko su Latvija. Tąsyk kartą laimėjo Lietuva, kartą – Latvija.

„Girdėjau priekaištų, kad tokiam svarbiam turnyrui ruošėmės tik su Latvija. Tačiau mūsų rinktinei Latvija nėra prasta varžovė. Be to, nėra ko slėpti – tokių rinktinių kaip Šveicarija net ir norėdami neprisikviesime“, – pasiruošimo niuansus dėstė rinktinės direktorius Remigijus Daugėla.

Po dvikovos su šveicarais, sekmadienį lietuvių laukia Baltarusijos iššūkis, pirmadienį – Turkijos. Pagal turnyro formatą, 16 stipriausių rinktinių tęs turnyrą dėl 4 kelialapių į pasaulio čempionatą.

„Esame realistai – šansų neturime daug. Aišku, nebus taip, kad dar prieš turnyrą iškelsime baltą vėliavą, bet.. reikia pripažinti, kad burtai šįsyk mums nebuvo dosnūs. Mums kliuvo visos trys A diviziono komandos, kurios savo lygį jau yra įrodžiusios ne kartą ir ne du.

Kas mums lieka? Kadangi visąlaik deklaravome, jog svarbiausias mūsų šių metų startas laukia Europos čempionato B divizione, tai mums bus puiki proga pasiruošti jam. Tik žaisdami su stipriomis komandomis galime pamatyti, kur mūsų didžiausios bėdos, ko mums trūksta ir ko neturėtumėm kartoti Katanijoje. Turėsime laiko apmąstyti tai.

Grįžtant prie šio čempionato, tai labai svarbios pirmos rungtynės. Turime tokios praktikos, kad reikia laiko įsivažiuoti, o tada antrose ir ypač trečiose rungtynėse jau kaip ir viskas klostosi neblogai. Labai svarbu, kad nekankintų traumos“, – pasakojo R.Daugėla.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje Maskvoje:
Liepos 20 d. 16:15 val. Lietuva – Šveicarija
Liepos 21 d. 10:15 val. Lietuva – Baltarusija
Liepos 22 d. 11:00 val. Lietuva – Turkija

Lietuvos rinktinės sudėtis:
Mindaugas Malinauskas
Modestas Petrauskas
Audrius Plytnikas
Aleksandr Lebedev
Paulius Giedraitis
Aivaras Meškinis
Pavelas Smolkovas
Ramūnas Radavičius
Mantas Makutunovičius
Tomas Snapkauskas

Treneriai ir personalas:
Sahib Mammadov
Vytautas Gustaitis
Jaroslav Bojarskij
Robertas Valikonis

Pasaulio čempionato atrankos grupės:
A: Rusija, Vokietija, Vengrija, Estija
B: Portugalija, Prancūzija, Norvegija, Moldova
C: Italija, Lenkija, Čekija, Kazachstanas
D: Ispanija, Azerbaidžanas, Latvija (turėjo būti ir Ukraina, tačiau pasitraukė)
E: Šveicarija, Turkija, Baltarusija, Lietuva

Formatas:
Liepos 19-22 d. I grupių etapas
Liepos 23 d. TOP16 etapas
Liepos 24-26 d. II grupių etapas
Liepos 27 d. Atkrintamosios ir finalai

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)