Paskutinėse turnyro rungtynėse susikryžiavo Alžyro ir „Manchester City“ (Anglija) klubo saugo Riyado Mahrezo bei Senegalo ir „Liverpool“ (Anglija) krašto puolėjo Sadio Mane keliai, bet ne dvi ryškiausios žvaigždės bus daugiausiai aptarinėjamos po mačo.

Vienintelį įvartį nesužaidus nė pusantros minutės pelnė 27-erių Alžyro futbolininkas Baghdadas Bounedjahas, kuriam nusišypsojo fortūna.

Puolėjas smūgiavo iš maždaug 20 m, kamuolys kliudė Senegalo gynėjo Salifo Sane koją, pakilo aukštai į orą ir neįtikėtina trajektorija nusileido tiesiai į viršutinį vartų kampą, palikdamas jų sargą Alfredą Gomis stovintį ištiestomis kojomis ir nieko nesupratusį.

Bandydama lyginti rezultatą Senegalo rinktinė gerokai ilgiau kontroliavo kamuolį ir ne kartą pavojingai smūgiavo, bet pati galėjo praleisti įvartį po dar vieno rikošeto.

Antro kėlinio viduryje teisėjas iš Kamerūno Neantas Alioumas buvo skyręs 11 m baudinį į Alžyro vartus dėl žaidimo ranka, bet pakeitė sprendimą pasinaudojęs VAR pagalba.

Alžyras laimėjo 6 iš 7 dvikovų Egipte (įvarčių santykis – 13:2), ir tik ketvirtfinalyje turėjo kliautis sėkme 11 m baudinių serijoje su Dramblio Kaulo Krantu. Grupės varžybose alžyriečiai 1:0 įveikė ir Senegalą.

Primename, kad trečią vietą užėmė Nigerija, trečiadienį 1:0 nugalėjusi Tunisą.

Nugalėtojų titulą gynęs Kamerūnas iš kovos buvo eliminuotas nigeriečių dar aštuntfinalyje.

Tituluočiausia Juodojo žemyno komanda išlieka Egiptas, kurio sąskaitoje – 7 trofėjai. Šio čempionato šeimininkai su „Liverpool“ lyderiu Mohamedu Salah priešakyje patyrė fiasko taip pat aštuntfinalyje, 0:1 pralaimėję Pietų Afrikos Respublikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)