Per antrąjį šių metų ketvirtį įregistruota daugiau kaip 3 tūkst. įvairių teisinių formų juridinių asmenų. Kaip įprastai daugiausiai registruojama uždarųjų akcinių bendrovių ir mažųjų bendrijų. Taip pat toliau daugėja asociacijų ir viešųjų įstaigų.

Siekdami rinkodaros tikslų ar vedami kitų motyvų išradingiausius pavadinimus pasirenka būtent mažųjų bendrijų ir uždarųjų akcinių bendrovių steigėjai.

Štai per pastaruosius trejus mėnesius Lietuvoje pradėjo veikti tokios įmonės kaip „Mielas briedis“, „Didysis šaukštas“ ir „Penkios balos vandeny“. Siekiant išskirtinumo mažosioms bendrijoms buvo suteikiami tokie pavadinimai kaip „Gandriukai“, „Robina Hudina“, „Šilkiniai ūsai“, „Milžiniškos kompanijos imperija“, „Septyni plėšikai“, „Tepaluotos rankos“ ar „Partinis šuo“.

Kai kurie steigėjai įmonės pavadinime tiesiogiai pateikė ir komercinį pasiūlymą, pavadindami mažąją bendriją „Čia galėtų būti jūsų reklama“.

Originalumo nestokojo ir viešosios įstaigos, tarp kurių galima rasti įstaigas pavadinimais „Nesnausk“, „Tinkamas pavadinimas“ ar „Brydė per pasaulį“, ir asociacijos – žvejybos entuziastai susibūrė į klubą „Kibo vakar“, o motociklininkai į „Benzingalvių“ klubą.

Registrų centras primena, kad naują juridinį asmenį elektroniniu būdu galima įregistruoti per vieną darbo dieną. Jei registravimui reikalingi dokumentai pateikiami fiziškai, tuomet per 3 darbo dienas.

Naujų įmonių įregistravimas yra vienas iš kriterijų, pagal kurį šalys yra vertinamos Pasaulio banko sudaromame „Doing Business“ reitinge. Praėjusiais metais Lietuva užėmė rekordinę 14-ąją vietą, o pagal turto registravimą pasaulyje buvome treti. Skaičiuojant pastarąjį rodiklį, vertinama, kiek procedūrų reikia atlikti norint įregistruoti turtą, kiek laiko tai užtrunka ir kiek visa tai kainuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)