Nuo pat ankstyvo ryto jaunimas pradėjo veiklą susipažindami kas tai yra advokacija, kuo ji skiriasi nuo lobizmo ir kaip advokacijos pagalba galime spręsti jaunimo problemas regionuose ar atstovauti jaunimo bendruomenių interesus savivaldoje bei dar aukštesniame lygmenyje. Teorinę dalį keitė praktinės užduotys, kur prisimenant kiekvieno klausytojo atstovaujamą regioninę problemą, buvo nagrinėjama, kaip įmanoma ją išspręsti advokacijos pagalba.

Besidžiaugdami, atrodo, paprastomis, bet kartu turinčias gilią prasmę užduotimis, visi turėjo dirbti komandomis, kurios reikalavo ne tik strateginio mąstymo, bet ir lyderystės prisiėmimo funkcijų. Pasak Karilės Levickaitės, džiugu, kad aktyvus jaunimas iš regionų akivaizdžiai mato savo bendruomenėse problemų bei keistinų dalykų, turi noro ir entuziazmo veikti, turi gerų idėjų ir jiems reikia įrankių, „know how“ – kaip tas idėjas realizuoti, įtraukti į sprendimų priėmėjų darbotvarkę, daryti pokyčius.

Jos manymu, visos aktyvios grupės Lietuvoje turėtų išmanyti advokacijos pagrindus – kaip jos pagalba siekti sisteminių pokyčių ir atstovauti savo grupių interesus. Tai svarbus įrankis kuriant ir plėtojant demokratinę visuomenę, skatinant politinį aktyvumą.

Džiugino tai, kad kiekvieną užduotį visi atlikinėjo net ir ilgiau nei buvo suplanuota stengdamiesi jas atlikti iki galo ir išdiskutuodami galutinį rezultatą iki mažiausių smulkmenų. Net besibaigiant susitikimui daugelis dar ilgokai diskutavo ir nesiruošė skirstytis. Jautėsi, kad jaunimui tikrai yra svarbu dalyvauti priimant aktualius sprendimus politiniame lygmenyje.

Šis projektas „Regioninių jaunimo organizacijų tarybų apskritalizacija”, kitaip „RJOTA“, vyksta 6 partnerių miestuose ir yra Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamo projekto viena iš veiklų, kurios metu kuriama konkrečius pasiūlymus jaunimo pokyčiams savivaldybėse, gilinamasi į jaunimo politiką bei jos svarbą visuomeniniame gyvenime.