Vien pasiektą finišą šiose penkių dienų varžybose nemaža dalis sportininkų prilygina pergalei. Sudėtingose trasose, esančiose Karpatų kalnuose, numatytos natūralios kliūtys, kuriose išgyvena tik stipriausi. Lietuvos atstovai specialiai paruoštą trasą Rumunijos kalnuose bandys įveikti su „KTM EXC 300“ motociklais.

Tikslas – klasės dešimtukas

Praėjusiais metais „Bronze“ klasėje iš daugiau nei 240 dalyvių šeštas likę M. Daugėla tikina, kad patekimas į dešimtuką ir šiemet būtų geras rezultatas, nes varžybose dalyvauja labai daug stiprių sportininkų iš viso pasaulio. Taip pat jis atkreipia dėmesį, kad siekiant gerų rezultatų, itin svarbu bus išvengti klaidų.

„Į „Romianiacs“ važiuoju jau trečią kartą. Po praėjusių varžybų tariau sau „gana“, tačiau praėjo šiek tiek laiko ir vėl jaučiu šių lenktynių trauką, ekstremalių pojūčių troškimą. Ten kalnuose tikrai įvyksta kažkas, kas skatina sugrįžti vėl ir vėl. Svarbiausia yra pasiekti finišą, važiuoti maksimaliai susikoncentravus, nedaryti daug klaidų ir tausoti energiją, o tuomet ir rezultatas savaime bus geras“, – teigia M. Daugėla.

Antrą kartą šiose varžybose dalyvaujantis T. Barkus nusiteikęs įvairiems išbandymams, kurie priklausys ne tik nuo organizatorių, bet ir nuo tinkamos strategijos: „Greičio ruožai, aišku, bus sudėtingesni negu pernai. Organizatoriai kiekvienais metais sunkina varžybas teigdami, kad sportininkų lygis sparčiai auga, todėl ir trasos turi būti sudėtingesnės ir techniškesnės. Tikslas – pasiekti finišą kuo aukštesnėje pozicijoje. Žinoma, visada norisi būti kuo aukščiau. Finišas tokio tipo ralyje yra savaime svarbus. Tad stengsiuosi išlaikyti balansą ir džiaugsiuosi įveikta trasa.“

Sportininkai akcentuoja, kad dalyvavimo varžybose tikslas ne tik konkrečios vietos ar finišas, bet ir buvimas tarp geriausių pasaulio Enduro meistrų bei žinutė kitiems Lietuvos sportininkams. Dalis jų galėtų sudalyvauti tokio tipo varžybose, kuriose savo atstovus turi daugiau nei 50 pasaulio šalių, bei reprezentuoti Lietuvos Enduro sportą.

Tikisi geriausio

Dalis „Red Bull Romaniacs“ distancijos driekiasi 2300 m. aukštyje. Įkalnių ir nuokalnių kupiną trasą įveikti itin sunku. Šią užduotį dar labiau apsunkina uolėtas Rumunijos gruntas.

Sportininkai svarbiausiam sezono startui ruošėsi Karpatų kalnuose Ukrainoje ir Rumunijoje. Treniruočių metu stengiamasi imituoti varžybas: važiuojama 5 dienas iš eilės, įveikiant sudėtingus pakilimus ir nusileidimus įvairiomis oro sąlygomis. Liūčių metu trasa kinta kardinaliai, pakilimai darosi sunkiai įveikiami, o nusileidimai sudėtingi ir pavojingi – akmenys slidūs it sviestu ištepti, o nusileidimo pabaigos dažniausiai nesimato. Per karščius – didesnis nuovargis, o distancijoje daugybė dulkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)