Konvojus įtariamąją atvedė į teismą, ši nuo žiniasklaidos priemonių nesislėpė, ji buvo kraupiai rami.

Prokuroras DELFI informavo, kad teismo prašo įtariamąją suimti maksimaliam terminui – 3 mėnesiams.

N. Kozliakas teisme informavo žiniasklaidą, kad įtariamoji savo kaltės griežtai nepripažįsta, ji neigia dalyvavusi bet kokioje ją inkriminuojančioje veikloje.

Prokuroras teigė, kad yra daug žmogžudystės versijų, nė viena nėra atmetama, todėl teigti ką nors kategoriškai jis negali.

Įtariamoji iki šiol nebuvo žinoma teisėsaugai. Nei apie įtariamąją, nei apie nužudytąją prokuroras daugiau duomenų neatskleidžia.

Vilniaus apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir įtariamąją leido suimti maksimaliam trijų mėnesiu terminui.

Trečiadienį apie galimą žmogžudystę pranešusi moteris tiksliai nupasakojo, ką matė. Ji nurodė, kad 10.44 val. nuošaliame miško kelyje prie Verkių g., moteris iš visureigio „Mitsubishi“ ištraukė lavoną, nutempė jį į mišką toliau nuo kelio, apkrovė šakomis ir padegė. Atskubėję policijos pareigūnai išties rado žmogžudystės auką. Ją atvežusi moteris jau buvo pasišalinusi.

Kaip jau skelbė DELFI, karštais pėdsakais, maždaug po poros valandų, buvo surasta ir sulaikyta įtariamoji (gim. 1981 m.). Neoficialiais duomenimis, ji aptikta namuose Romuvos g. (Verkių seniūnija), ten rastas ir liudininkės matytas visureigis.

DELFI primena, kad nužudytosios asmenybė oficialiai dar nenustatyta, tačiau, pasak prokuroro, duomenų, kas ji tokia, pareigūnai jau turi. Teigiama, kad jai apie 70 metų.

Paaiškėjo nužudymo būdas – aukos kūne yra durtinės ir pjautinės žaizdos (nužudymo įrankis dar ieškomas). Prokuroras dar negavo ekspertų išvados, kurioje bus suskaičiuotos žaizdos, tačiau ir be ekspertų aišku, kad žaizda ne viena.

Pareigūnų teigimu, giminystės ryšiais jos nesusijusios.