Dovana Palangos miestui

„Eglė apartamentų“ projekto autoriai viso projekto įgyvendinimo metu pasižymėjo netradiciniais sprendimais ir unikaliomis meno kūrinių instaliacijomis pastato viduje bei išorėje. Būtent šiam pastatui garsi lietuvių menininkė Eglė Babilaitė, šiuo metu gyvenanti ir kurianti Prancūzijoje, sukūrė rekordinio dydžio ryškiaspalves freskas, kurios pasakoja unikalią istoriją ir puošia apartamentuose įrengtų dviejų liftų šachtas.

Naujosios projekto dalies – dramblio skulptūros – autorius, žymus prestižinių skulptūrų festivalių ir konkursų laimėtojas, M. Gaubas neslepia džiaugsmo, kad jo kūrinys įsiliejo į bendrą „Eglė apartamentų“ konceptą: „Man Palanga – tai vaikystės atostogų miestas. Aš vis pasvajodavau apie galimybę turėti kokią nors nedidelę skulptūrą šiame mieste, tačiau vietoje mano įsivaizduojamos mažos skulptūrėlės atsirado realaus dydžio dramblys! Man labai smagu, kad jis apsigyveno būtent šioje vietoje“, – džiaugiasi skulptorius.

Dramblys, atklydęs iš Pasakų parko

M. Gaubas atskleidė, kad pirmoji jo mintis buvo sukurti skulptūrą šalia apartamentų esančiam ir visų pamėgtam Pasakų parkui, tačiau „Eglė apartamentų“ teritorijoje vietą atradęs dramblys tapo magiška sąsaja tarp pasakų pasaulio ir Palangos architektūrai reikšmingo kūrinio.

„Pirminė idėja buvo sudalyvauti Pasakų parke su metalinėmis Eglės žalčių karalienės klumpėmis, tačiau kitas sugalvotas pasakų herojus – dramblys – pabėgo iš parko ir prisėdo. Jis tarsi sujungia mistinį pasakų pasaulį ir gyvenamąjį namą, organiškai supina šias dvi erdves, nepalikdamas jokių barjerų“, – pasakoja M. Gaubas.

Dramblys, pasak menininko, yra mistinis gyvūnas. Iš vienos pusės jis gali atrodyti galingas ir stiprus, iš kitos pusės – be galo jautrus: „Tai tarsi žmogus, turintis daug galių, bet tuo pačiu ir daug jautrumo, draugiškumo ir pozityvumo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)