„Jeigu surasime nelengvą, labai sunkų ypatingai rinkiminiais metais sprendimą dėl „šešėlio“ mažinimo transporto, senų transporto priemonių ir detalių srityje, statybos sektoriuje ir turguje, kas susiję bent jau su šviežios mėsos pardavimais, tada kalbėsime ne apie procentą, bet apie šiek tiek didesnį kiekį įplaukų į biudžetą, kuriuo bus galima didinti ir perskirstymo procentą“, – po to, kai šalies prezidentas Gitanas Nausėda Seimui pristatė jo kandidatūrą į premjerus, parlamente sakė S. Skvernelis.

Apie tai S. Skvernelis prakalbo po to, kai iš parlamentaro, konservatoriaus Mykolo Majausko sulaukė klausimo, kaip žadama didinti pajamas nuo bendrojo vidaus produkto (BVP), kurios, pasak Vyriausybės patvirtintos Stabilumo programos, per ateinančius metus padidės vos vienu procentu.

Pernai „šešėlis“ sudarė beveik 23 proc. Lietuvos BVP - beveik 1 proc. mažiau nei 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)