„Dėl krašto apsaugos ministro aš nesiimčiau spėlioti, bet prezidentas išreiškė aiškią nuomonę, kad jis norėtų, jog R. Karoblis liktų krašto apsaugos ministru. Aš manau, kad didelė tikimybė, jog partijų primininkai ir (ministrą. – ELTA.) deleguojanti partija gerbs prezidento pasirinkimą. Ir turbūt ieškos galimybių, kitos pozicijos, kurią galbūt galėtų kompensuoti Tvarkos ir teisingumo partijai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad liepos pradžioje Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) – pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį. Suderinus Vyriausybės programos punktus buvo pasidalinti ir ministrų postai. Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėtų paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

Vis dėlto tuomet dar išrinktasis prezidentas G. Nausėda yra pareiškęs, kad, jo nuomone, krašto apsaugos ministras R. Karoblis turėtų likti savo poste, nes yra gerai savo darbą išmanantis profesionalas.

Ministrus skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.