Trečiadienį, 10.44 val., policijai buvo pranešta, kad nuošaliame miško kelyje prie Verkių g., moteris iš visureigio ištraukė lavoną, nutempė jį į mišką toliau nuo kelio, apkrovė šakomis ir padegė.

Pranešėja (netoliese gyvenanti moteris) pasitiko atskubėjusias dideles policijos pajėgas ir parodė vietą, kur paslėpti palaikai. Ugniagesiai smilkstantį kūną uždengė nedegiu audiniu.

Paaiškėjo, kad nužudyta vyresnio amžiaus moteris. Karštais pėdsakais, maždaug po poros valandų, buvo surasta ir sulaikyta įtariamoji (gim. 1981 m.). Neoficialiais duomenimis, ji aptikta namuose Romuvos g. (Verkių seniūnija), ten rastas ir liudininkės matytas visureigis.

Tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nikolajus Kozliakas ketvirtadienio rytą DELFI sakė, kad įtariamoji sulaikyta dviem paroms. Gaunama labai daug informacijos, nuo jos priklausys ar prokuratūra kreipsis į teismą dėl įtariamosios suėmimo.

Nužudytosios asmenybė oficialiai dar nenustatyta, tačiau, pasak prokuroro, duomenų, kas ji tokia, pareigūnai jau turi. Teigiama, kad jai apie 70 metų.

Paaiškėjo nužudymo būdas – aukos kūne yra durtinės ir pjautinės žaizdos (nužudymo įrankis dar ieškomas). Prokuroras dar negavo ekspertų išvados, kurioje bus suskaičiuotos žaizdos, tačiau ir be ekspertų aišku, kad žaizda ne viena.

N. Kozliakas dar neatskleidė, kas sieja nužudytąją ir įtariamąją. Pareigūnų teigimu, giminystės ryšiais jos nesusijusios.